Deca zgrabila automatsku pušku dok je policija hapsila muškarca, pa krenuli u beg: Šok u Hrvatskoj

Dok je policija privodila osumnjičenog dete je iz gepeka zgrabilo pušku, pa preko ograde bacilo drugom detetu koje je pokušalo da je sakrije u kući

  • 0
dečak Foto-ilustracija: Pixabay.com

Prava drama odigrala se sinoć u Međimurju kada su deca krenula da beže sa automatskom puškom, dok je policija hapsila osumnjičenog, javlja RTL.

Policijska uprava međimurska je saopštila da su u nedelju nešto posle 20 sati u Piškorovcu, policijski službenici Policijske stanice Prelog i Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, postupali po dojavi o pucnjavi iz vatrenog oružja.

Tokom postupanja 30-godišnji meštanin pogrdnim rečima je vređao i omalovažavao policijske službenike. Pošto je pretio da će ih pobiti, policija je krenula da mu stavi lisice na ruke. Za to vreme, jedan policajac je primetio kako dete iz prtljažnika Opel Vectre, čakovečkih registarskih oznaka, kojom se koristi spomenuti 30-godišnjak, vadi automatsku pušku.

U trenutku kada mu je policijski službenik naredio da odloži pušku na tlo, dete je otrčalo do žičane ograde i bacilo pušku u susedno dvorište. Pušku je tada uzelo drugo dete i pokušalo da je unese u obližnju kuću, ali su ga u tome sprečili ukućani. Dete je nakon naredbe policijskog službenika odlažilo pušku na tlo te je oružje izuzeto s mesta događaja.

Pregledom puške utvrđeno je da se radi o automatskoj puški marke ''Crvena Zastava''.

Zbog vređanja i omalovažavanja policijskih službenika protiv 30-godišnjeg biće podneta krivična prijava. On je lišen slobode i odveden u stanicu na ispitivanje.

Video: Tinejdžer ubio dvoje ljudi na protestu u Kenoši, snimljen sa puškom u ruci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA