Plenković optužio Milanovića da radi protiv Štaba: "Sve je jasno"

Ustavni sud odbacio je sve zahteve za ocenu ustavnosti mera koje je Štab doneo radi sprečavanja širenja pandemije, osim mere o zabrani rada trgovina nedeljom

  • 0
Zoran Milanović, Andrej Plenković Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

Premijer Andrej Plenković optužio je danas predsednika Zorana Milanovića da radi protiv Nacionalnog štaba za civilnu zaštitu, koji je formirala vlada i koji donosi mere za sprečavanje zaraze korona virusa u Hrvatskoj.

Milanović je, naime, komentarišući odluku Ustavnog suda, koji je odbacio sve zahteve za ocenu ustavnosti mera koje je Štab doneo radi sprečavanja širenja pandemije, osim mere o zabrani rada trgovina nedeljom, juče ocenio da se Ustavni sud "prepao".

- Šta mislimo, jesu li svi ovi koji su bili protiv neka kontra politička agenda, neki aktivizam, a da su ovi drugi bili u skladu sa zakonom i Ustavom pa i sudije - zapitao je Plenković.

Na insistiranje novinara da kaže da li misli da je predsednik Republike taj aktivista koji predvodi napade na Štab, Plenković je odgovorio potvrdno i dodao da je "par ljudi uzburkalo priču i da je ovo deo identifikovanih aktivističkih grupa".

- Mi svi koji dugo pratimo stvari, pratite vi, pratim ja, nije to nikakva služba. Ja sam analitičan, gledam ko šta piše, ko šta govori, ko je sa kim povezan i stvari su jasne - tvrdi Plenković novinarima na ulasku u parlament.

- Sve je jasno - kazao je Plenković upitan da li su predsednik Milanović i ustavne sudije koji su glasali protiv povezani.

Nema, kaže, pojma šta je te sudije inspirisalo da glasaju protiv, jesu li to istupi predsednika i dodaje da ga "nije ni briga".

- A ovi koji kažu da u Ustavnom sudu nisu hrabri, što nisu sami išli pred Ustavni sud - dodao je Plenković precizirajući da pritom misli na Milanovića.

Video: Milanović i Plenković različito o ustaškom poviku za dom spremni

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA