U Skoplju rođena beba pozitivna na korona virus: Majka i dete nemaju simptome

Na ginekološkoj klinici ostavljaju prostor za sumnju, budući da bi to bio prvi slučaj vertikalne transmisije sa majke na bebu, što do sada nije dokazano da postoji

  • 1
Beba novorođenče

Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Beba rođena na Ginekološko-akušerskoj klinici u Skoplju je pozitivna na virus korona, prenela je Televizija Telma, pozivajući se na izvore u toj bolnici.

Kako se se na navodi na sajtu te televizije (telma.com.mk), ni majka ni beba nemaju simptome kovida, a novorođenče pozitivno na kovid-19 je izolovano u posebnu prostoriju.

Na ginekološkoj klinici ostavljaju prostor za sumnju, budući da bi to bio prvi slučaj vertikalne transmisije sa majke na bebu, što do sada nije dokazano da postoji.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče je, prema Televiziji Kanal 5, potvrdio tu informaciju, ali je rekao da će biti napravljen još jedan test, da bi se potvrdile sumnje.

U Severnoj Makedoniji umrle su još dve osobe od korona virusa i registrovana su 194 nova slučaja zaraze, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Ukupan broj umrlih od korone porastao je na 739, a ukupan broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije na 17.977.

Aktivnih slučajeva ima 2.279, na bolničkom lečenju je 355 obolelih, od kojih je pet na respiratoru, a 38 na kiseoničkoj podršci.

Institut za javno zdravlje registrovao je da je još 158 pacijenata ozdravilo, čime je broj izlečenih tokom epidemije povećan na 14.959.

U prethodna 24 sata urađeno je 1.697 testova na prisustvo koronavirusa, a od početka epidemije u Severnoj Makedoniji ukupno 188.777.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    30. septembar 2020 | 19:55

    Čist dokaz da su testovi loši i neadekvatni! Čist dokaz da se namenski radi na lažnom plasiranju postojanja opasnosti od korone da bi se narod naterao na prinudnu vakcinaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA