≫ 

U Krajini vlada strah: Ljudi ne izlaze iz kuća, policija traga za ubicama, migranti ne sarađuju

Sinoć je došlo do sukoba između dve grupe migranata, jedne iz Pakistana, druge iz Avganistana

  • 1
Bihać migranti sukob BiH Printskrin: Facebook/Fatima Hadžić USK

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona nastavljaju istragu o sinoćnjem sukobu migranata u Velikoj Kladuši kada su ubijene dve, a povređeno 18 osoba, potvrdio je za Avaz.ba portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

- Nemamo počinioce, traga se za njima. Biće malo teže jer je to pod samom Plješevicom, na samoj granici s Republikom Hrvatskom - rekao je Šiljdedić.

Za to vreme, javnost je još više uznemirena nakon sinoćnjeg zločina. Građani Krajine su u strahu, boje se da napuste svoje domove, a policiji posao otežava i činjenica što povređeni migranti ne sarađuju niti žele da daju podatke o počiniocima.

Kažu da je svakim danom sve gore, migranti izlaze iz kampova i dolaze u Žegarsko polje. Strahuju da će migranti i njih napasti.

Podsećamo da je sinoć u 22.15 sati Policijska stanica Bihaća dobila telefonsku prijavu od građanke iz mesta Žegar koja je prijavila da je na Žegarskom polju, lokacija između naselja Žegar u pravcu planine Plješevice, došlo do masovnog sukoba između veće grupe migranata i da ima povređenih.

- Radi se o državljanima Pakistana, a sve povrede su nanesene hladnim oružjem, nožem, kao i tupim predmetima, drvenim palicama. Prema njihovim izjavama oni su napadnuti od druge grupe migranata poreklom iz Avganistana - kazao je ranije Šiljdedić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mapko

    1. oktobar 2020 | 23:47

    Pre tri decenije tokom rata u BiH, Bosnjacima nije smetalo divljacko i zlocinacko ponasanje istih "Avganistanaca, Pakistanaca, Afrikanaca i raznih mudzahedina" prema Srbima, isecene glave, tortura, mucenje, tada su Bosnjaci smatrali da su to njihova braca i sa osmehom na lice su ih primili. A sada koja cudna prica, ne prihvataju teror, zlocince i bahato ponasanje istih muslimana. I tada i sada ovi muslimani su dosli s pozivom politicarima Bosnjacke SDA stranke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA