≫ 

Tragedija na Krku: Deka i unuk se davili u olujnom moru, baka poginula pokušavajući da ih spase

Deda i unuk jedva izvukli živu glavu, za baku nije bilo spasa

  • 0
Nevreme u Hrvatskoj, Hrvatska Foto: Shutterstock

Nepoznavanje mora, nepromišljenost i krajnje potcenjivanje snage olujnog juga ali i talasa koji su ove subote udarali o obalu na području grada Krka razlozi su gubitka jednog ljudskog života, tragedije koja je, da nije bilo nekolicine hrabrih ostrvljana – mogla biti i veća.

Kako javlja riječki Novi list, jedna 52-godišnja hrvatska državljanka, s područja Osijeka, ove subote izgubila je život kad se, u društvu dvoje članova svoje porodice, upustila u akciju njihovog spasavanja iz nemirnog mora na području krčke plaže Plav.

Nešto iza 14 sati, deda i 10-godišnji unuk, gosti jednog apartmana u susedstvu spomenute plaže, odlučili su da se okupaju u moru, uprkos krajnje nepovoljnim vremenskim uslovima. Nakon što su ušli u more koje je penilo, istog trena su se suočili s opasnošću po svoje zdravlje i živote.

Brzo su ih prekrili džinovski talasi, a morske struje su ih vukle pa nisu mogli da se dokopaju obale. Zbog toga je, očito uviđajući opsanost u kojoj su se članovi njene porodice našli, nesrećna žena u odeći odlučila skočiti u more i pokušati im pomoći. Taj čin, pokazalo se na kraju, ispostavio se kobnim jer je na kraju sama stradala, dok su dedu i unuka, nadljudskim naporima u međuvremenu na žal više stotina metara udaljene plaže autokampa “Ježevac” uspela da izvuku dva radnika tog objekta, odnosno turističke kompanije koja može biti ponosna svojim zaposlenima.

- U 14,51 sati, posredstvom službe 112, radnici JVP Grada Krka dobili su dojavu o osobama u moru ispred krčkog kampa i odmah su po dojavi tri radnika s vozilima u kojima je bila i oprema za tu vrstu spasavanja pohitali u taj kamperski kompleks - kaže Dinko Petrov, zapovednik krčke profesionalne vatrogasne službe.

Po dolasku u kamp ispostavilo se da su dva hrabra radnika, uz teške muke u izbegavnaju stena na koje ih je uzburkano more bacalo, uspeli iz mora da izvuku dve muške osobe – dedu i unuka i da su se odmah potom bacili i na pokušaje spasavanja treće osobe, nesrećne žene koju je uzburkano more povuklo dalje od obale.

Nisu uspeli da je reanimiraju

Uz pomoć ostatka posade s kopna i konopca koje su im sa stena dobacili radnici kampa i vatrogasac uz tešku su muku uspeli da se dočepaju žala, zajedno sa utopljenicom kojoj, pokazalo se nakon pokušaja njene reanimacije, nažalost više nije bilo spasa.

U međuvremenu dok je akcija spasavanja trajala, na poprište tragedije stigla su i dva tima krčke medicinske pomoći ali, nažalost, niti njihova nastojanja vraćanja u život nesrećne žene nisu urodila plodom.

Video: Nevreme u grčkoj izbrisalo granicu između planina i mora: Gradovi prepušteni besu prirode

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA