Sud kaznio penzionera iz Splita zbog preglasne muzike: Oduzeli mu i zvučnike

Komšinica je na sudu navela da je iza 22 sata iz stana u potkrovlju dopirala preglasna muzika

  • 3
Deda, starac Foto: Shutterstock

Zbog kršenja člana 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, sud u Splitu je kaznio 84-godišnjeg penzionera jer je preglasno slušao muziku.

Kažnjen je s 378 kuna (oko 5.900 dinara) novčane kazne. Kako javlja Dalmatinski portal, penzioner je prošlog leta oko 22:20 u stanu u Spinutu narušio red i mir tako što je preglasno puštao muziku koja je ometala mir i noćni odmor stanara okolnih stambenih objekata.

Dodaju i kako je sud penzioneru vratio privremeno oduzet mikro kućni-bioskop marke Philips s pripadajućim zvučnikom crne boje. Vodilo se računa o ravnoteži između zahteva opšteg interesa javnosti i zahteva zaštite prava pojedinaca. U konkretnom slučaju sud je ocenio da je zaštita prava vlasništva pojedinca pretegla nad zaštitom opšteg interesa. Sud je naveo i da okrivljeni nije počinio prekršaj s oduzetim predmetima.

Komšinica svedočila, kaže da je muzika bila preglasna

Splitski penzioner nije se pojavio na sudu i izneo odbranu uprkos tome što je dobio nekoliko poziva. Saslušana je komšinica koja je navela da je iza 22 sata u stanu u potkrovlju puštao preglasnu muziku. Policija je došla oko 22:20 i razgovarala s njom. Muzika se čula ne samo u zgradi nego i izvan zgrade do duboko u noć, rekla je komšinica.

Sud je prihvatio njen iskaz i zaključio da je došlo do remećenja javnog reda i mira iako se sve događalo u privatnom stanu, a ne na javnom mestu. Posledice su se, naime, manifestovale izvan zgrade, što bi predstavljalo fiktivno javno mesto, obrazloženo je u presudi, javlja Dalmatinski portal.

Video: Ona na svaki vrh može da se popne u seksi crvenoj haljinici i štiklama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    29. oktobar 2020 | 19:05

    Ma ljudi sta vam je? Pa u tim godinama covek je gluv ili nagluv, on nema pojma da je glasno. Grehota kazniti ga za nesto sto nema pojma da je uradio.

  • ✍️

    29. oktobar 2020 | 16:05

    Starac pa take glyposti radi.🙈

  • ivo dača

    29. oktobar 2020 | 15:19

    Džaba nekome godine, pamet ne dolazi sa starosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA