Zaev se dodvorava Bugarima: "Imamo zajedničku istoriju, Jugoslavija nas je podelila"

Premijer Severne Makedonije tvrdi da je Jugoslavija odgovorna za pogoršanje odnosa sa Bugarima

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • R9

    26. novembar 2020 | 21:11

    Nekad se to zvala stara Srbija, a danas sve vise lici na onu podelu koju je pminjao Bogi... Pola Bugarima, a pola Siptarima...

  • Go go

    25. novembar 2020 | 22:44

    Da ti nije bilo Jugoslavije, sada bi bili samo geografski pojam.

  • Zoran Knezevic

    25. novembar 2020 | 19:52

    Imam puno prijatelja Makedonaca, sa kojima sam u izvanrednim odnosima. Medjutim, oduvek sam znao da imam posla sa ljudima, koji su na silu postali nacija, a da nisu svesni, ni šta su, ni ko su, niti odakle dolaze. Bilo mi je jasno još kod prvog susreta sa njima kada su za Balkanske ratove u kojima ih je srpska vojska oslobodila turskog ropstva, govorili da su to bili srpski imperijalistički i zavojevački ratovi?! Skoro sa arnautskom pasijom su uništavali spomenike na Kajmakčalanu i zatirali tragove srpskoj pobedničkoj vojsci. Uvek su igrali neku ljigavu igru, posebno kod raspada Jugoslavije. Tokom Drugog svetskog rata, Svetozar Vukmanović Tempo je išao više puta u Makedoniju da ih prisili da podignu ustanak protiv Nemaca i Bugara. Evo, danas, Zaev govori o njihovoj hrabrosti i kako su sa Bugarima oslobadjali Jugoslaviju?! Setite se one bruke sa Tajvanom kada su uzeli pare da uspostave odnose i priznaju nezavisnost? Potom, pokušaja kradje grčke istorije?! Da ne govorim da su prisvojili svu srpsku muzičku baštinu sa juga Srbije, jer se u tim pesmama ne koristi srpski književni jezik već "iskrivljeni" južnjački. Crkve koje su podizali srpski carevi i srpsko plemstvo su proglasili makedonskim. Srbe u Makedoniji su asimilirali najsurovijim diskriminacijama. Sveštenstvo SPC nije smelo u svešteničkim odorama da putuje za Grčku preko Makedonije. Morali su da se presvlače?! Tek sada vidim koliko je SPC bila dalekovida kada im je zabraniula proslave u Prohoru Pčinjskom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA