≫ 

Kokainski rulet smrti: "Na Hvaru sam toliko povukla da sam 2 sata bez prekida skakala po jahti"

Srpkinje su razuzdane, a Hrvatice uštogljene, misle svi da sam glupa, da ne znam da prodaju državna preduzeća

  • 9
Droga, kokain, alkohol Foto-ilustracija: Shutterstock

Kokain šmrču svi. Političari, novinari, lekari, advokati, preduzetnici, mafijaši pa čak i zatvorenici koji se pri tome još i snimaju. Troše ga mladi željni zabave i provoda, prostitutke na orgijama na jahtama, već godinama se vuku linije belog po noćnim klubovima uz zvuke DJ Krmka "celo selo šmrče belo", počinje svoj tekst portal 24sata.hr

Jer kokain već odavno nije droga samo za bankare, menadžere i poslovne ljude. Gram se na malo već godinama prodaje po ceni od 500 do 700 kuna (65 do 90 evra), a dovoljan je za dve-tri osobe pa se tokom vikenda brojni često odluče na takvu vrstu provoda. Da se upravo vikendom kokain troši puno više nego radnim danima pokazale su i analize otpadnih voda u Zagrebu. Opsežna analiza otpadnih voda na tragove droga iz 73 grada iz 20 EU zemalja pokazala je 2019. godine da se na području Zagreba dnevno "potroši" skoro tri puta više kokaina nego pre pet godina. I tako značajna potrošnja, iznose stručnjaci, nije samo u Zagrebu već i u ostalim delovima Hrvatske, piše 24sata.hr.

I estrada voli da "povuče"

U estradnim vodama droge uvek ima.

- Rokeri su bili miljenici komunizma, miljenici režima, za razliku od nas narodnjaka, i sve su tada imali. Tada su oni pušili drogu, a mi smo narodnjaci pili rakiju, viski, vino itd. No posle ovog rata narodnjaci su počeli da puše i šmrču, a rokeri piju rakiju. To je živa istina. Doživeo sam da šmrče i moja generacija, svi šmrču. Od deset kolega, preda mnom petorica šmrču. Ja ih sve naružim, hajd' da je ko mlađi, ali svaki od njih ima pet banki. Jedan od njih mi je rekao kada sam ga naružio: "Šta ima veze. I Klinton povuče koji put"- rekao je Halid Bešlić 10. aprila 2008. godine u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

"Koka - omiljena hrvatska rekreativna politička ptica pevačica", napisala je bivša ministarka i saborska zastupnica Mirela Holi, u svojoj knjizi "Đavo nosi Pradu, a bogovi konfekciju".

- Postoji neverovatno veliki broj onih kojima je koka omiljena rekreacija. Toliko omiljena da na sednice saborskih tela dolaze s tragom "belog" na nosu. Pa se koleginicama i kolegama nemušto opravdavaju da im je ostao trag šećera u prahu od krofne koju su smazali. Toliko omiljena da budu hospitalizovani jer im se od omiljenog udisanja "čarobnog praha" doslovno raspadne pregrada nosa - napisala je Holi, koja nikada nije otkrila ko je to po Saboru vukao linije beloga.

Tragovi kokaina u izbornoj noći u štabovima političkih stranaka

U Expressu broj 75 od 9. decembra 2011. godine objavljeni su šokantni podaci koje je prikupio novinarski istraživački tim koji je u izbornoj noći 4. decembra 2011. godine u gotovo svim izbornim štabovima pronašao tragove marihuane, a u nekima i kokaina. U ženskom WC-u štaba HDZ-a nađeni su tragovi teških droga, a u štabu Koalicije sintetičkih droga.

Naime, reporteri su testirali izborne štabove Kukuriku koalicije, HDZ-a, Hrvatskih laburista, HSLS-a, HSS-a, HSP-a, SDSS-a, Ljube Jurčića i Milana Bandića. Jedino u štabu HSP - a nisu pronašli narkotike. Testovi su pokazali da su žene u štabu Koalicije bile na marihuani i „speedu“, a muškarci uz to što su pušili „travu“, šmrkali su i kokain. U HDZ štabu situacija je bila suprotna. Na teškim drogama bile su žene, a muškarci su se uzdali u marihuanu. Jasno, ne može se tvrditi da su drogu šmrkali i pušili upravo članovi stranaka, jer su u štabovima osim političara bili i njihovi gosti, porodice i prijatelji, novinari i razni znatiželjnici, no članova stranaka bilo je uverljivo najviše.

Kokain dovodi do privremene eksplozije energije pa ga ljudi često troše na orgijama. U Hrvatskoj su već godinama u trendu kokainske orgije na jahtama širom Jadrana.

Unajmljuju se jahte, ukrcaju prostitutke i kreću u provode.

kokain Foto:Pixabay.com

- Kad sam tek počela, toliko sam na jahti na Hvaru povukla kokaina da sam po palubi skakala u sandalama dva sata u cugu. Sutradan, kad su svi došli k sebi, vlasnik je toliko poludeo da mi je najpre opalio šamar, potekla mi je krv iz nosa, danima sam imala masnicu, a onda pobacao sve cipele, moje i mojih koleginica, u more. Nije nam ništa platio, napravila sam mu štetu u hiljadama evra - rekla je mlada brineta za nedeljnik Express 2015.

- Vikend-zabave na jahtama ili u vikendicama su specifične. Sve je uvek puno pića, hrane, droge, svira glasna muzika, recimo na brodu se muzika pusti do maksimuma, kako se ne bi čulo šta se radi u sobama u potpalublju, jer bilo je situacija kad su na brodu bile i žene, poslovne partnerke, prijateljice, šta već, one su iz nekog razloga važne organizatoru - kaže devojka.

- Na takvim mestima se danas sklapaju milionski poslovi, kupuju se političari, svega sam se nagledala. Misle da sam glupa, da ne shvatam da je reč o državnim firmama, o našem novcu. Nevverovatno! - pojasnila je tada sagovornica s jahte.

Srpkinje su razuzdane

- Najdarežljiviji su građevinski preduzetnici i direktori velikih preduzeća. Političari uglavnom nemaju novca, njih s curama časte ovi prvi ili drugi. Političari su i najdosadnija klijentela. Jedan mi je pre nego što se išta dogodilo pričao o nijansama ekonomskog programa njegove stranke i ostalih. Bože sačuvaj. Sportisti su najgori od svih. Grubi su, bahati, neugodni, vulgarni, nemaju granicu, i misle da za svoj novac mogu dobiti baš sve što žele. Upoznala sam nekolicinu za koje mogu reći da naginju gospodi, ako se oni uopšte mogu nazvati tim terminom. Drogiraju se više od ikoga, uvek imaju kokain sa sobom, barem ovo što sam ja imala prilike videti. Gori od njih su još samo balavci, pripadnici zlatne mladeži.

- Sportisti vole devojke iz Srbije i Crne Gore. Srpkinje su razuzdane, i s njima je uvek dobra zabava. Naše devojke su, istina, dosta uštogljene, pogotovo kad su u pitanju ‘razvikane’, javnosti poznate Hrvatice. One stalno gledaju snima li ih neko mobilnim i drže se rezervisano sve do samog čina. Neke su se devojke zeznule jer su s uporedo s ovim gradile karijeru modela, pevačice, glumice, hostese, voditeljke... A ne ide to zajedno - kaže brineta.

"Kvalitet je opao, pre je postojao kodeks"

Cena grama kokaina na malo već je petnaestak godina ista, a čistoća nikad bolja. No krajnji konzumenti znaju dobiti “robu“  razređenu puderima, punilima, tabletama...

-  Uglavnom nazoveš dilera i s njim se dogovoriš oko preuzimanja no kako je danas policija puno bolje tehnički i informatički opremljena svi su dosta oprezni. U svakom kvartu u Zagrebu postoji barem tri-četiri dilera. A u svakom malo većem kvartu postoji jedan ili dva glavna i tri –četiri manja dilera. U svakom jačem kafiću, kad se u toaletu vidi limić ili pločica na umivaoniku, to ne služi za ostavljanje mobilnog kako mnogi misle, već je to pločica za povući, za belo - pojašnjava čovek koji se decenijama kreće u krim miljeu.

-  To ne znači uvek da gazda ima neke veze s drogom, ili da je on prodaje, već može značiti da ima takvu klijentelu i da iz respekta prema njima to mora imati- pojašnjava sagovornik. No iako je  poslednjih godina svet pogodila eksplozija proizvodnje kokaina i iako je, prema izveštaju Evropskog nadzornog centra za drogu i zavisnost (EMCDDA) kokain poslednjih godina nikad čišći, sagovornik tvrdi da to baš i nije slučaj.

- Kvalitet kokaina je puno slabiji danas nego što je bio 1990-ih. Pre je postojao kodeks da bi se roba dostavljala u papirnatim paketićima i pre kupoprodaje bi uzeo malo na prst i probao robu. Sada se droga pakuje u najlon i tek kad ga otvoriš znaš šta si kupio, a danas se meša svašta. To više nije to - zaključuje sagovornik koji je 1990-ih trošio i više grama tokom večeri.

Tokom 1990-ih u Zagrebu se tačno znalo odakle dolazi dobra roba, ko donosi dobru robu i gde se nalazi s tim ljudima. Kad bi se kokain kupio onda bi se prepakovao i trošio po stanovima, a u njima je bilo svega.

Video: Dignut u vazduh dom Pabla Eskobara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    28. novembar 2020 | 15:23

    Samo smrcite,pre cete da pokrepate,pa da obican svet odahne!!!

  • Maradona

    28. novembar 2020 | 15:30

    Ako to je zdravo!

  • goran...

    28. novembar 2020 | 17:41

    sa svojim zivotom svako ima pravo da radi sta hoce,neko voli pozoriste,neko fudbal,neko ovo,neko ono...tako dusebriznici tudjih zivota gledajte u svoju kucu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA