Misija UN zabrinuta zbog situacije s migrantima u BiH

UN smatra da su hitno potrebno jasna i dogovorena rešenja kako bi se osiguralo bolje upravljanje situacijom sa izbeglicama

  • 1
Migranti, Kikinda Foto: MUP

Misija UN u BiH izrazila je zabrinutost zbog izostanka prihvatljivih rešenja za zimsko opremanje šatorskog privremenog prihvatnog centra Lipa u Unsko-sanskom kantonu.

- Sa još, najmanje, dodatnih 1.500 migranata, tražilaca azila i izbeglica, uključujući žene i decu, koji su već ostavljeni sami u skvotovima i šumskim kampovima, uglavnom u Unsko-sanskom kantonu, nedostatak hitnih rešenja dovodi ukupni procenjeni broj ljudi kojima je humanitarna pomoć preko potrebna na 3.000 - saopšteno je iz Misije UN u BiH.

Uvereni su, ističu, da se ovakve situacije mogu izbeći jer kapaciteti i finansijska sredstva za rešenja postoje.

- Ono što je hitno potrebno su jasna i dogovorena rešenja kako bi se osiguralo bolje upravljanje situacijom sa izbeglicama, migrantima i tražiocima azila u BiH. Ujedinjene nacije ostaju predane podržavanju svih napora vlasti i lokalnih zajednica u ovom pogledu - navodi se u saopštenju, preneo je sarajevski portal Klix.

Video: Nadomak Resnika zaustavljen teretnjak: Bio je pun ljudi, u njemu zatečeno i dete

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    23. decembar 2020 | 12:08

    To oni isti sto su ih doveli na balkan na zaistavnu stanicu da mi o njima brinemo nervozniji su nego u evropi jer im je tamo cilj a oni ih vracaju u maticnu zemlju sa putnim troskovima I dzeparcem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA