≫ 

Fascinantan snimak sa farme pilića: Vlasnik čuo da su životinje predosetile zemljotres, video je ovo

U petrinjskom OPG-u Kokin dom, i pilići su teško doživeli potres čiji je epicentar bio jutros u selu Strašnik na Banovini

  • 3
Pilići, farma, zemljotres Foto: Facebook printscreen/Marko Čaić

Snažan zemljotres koji je jutros pogodio Hrvatsku izazvao je veliku materijalnu štetu na brojnim objektima i uznemirio sve građane. Međutim, nisu samo ljudi stresno reagovali na zemljotres. U petrinjskom OPG-u Kokin dom, i pilići su teško doživeli potres čiji je epicentar bio jutros u selu Strašnik na Banovini, desetak kilometara od Petrinje.

Vlasnik OPG-a Marko Čaić objavio je snimak nadzorne kamere njegove gornje etaže farme. Na njoj se nalazi 4.200 komada pilića, koje je potres prilično protresao, prenosi Jutarnji.

Iako su neki stanovnici okolnih sela ispričali kako su životinje predosetile potres, njegovi pilići, kojih ukupno ima više od 10.000, nisu.

- Baš sam zato i išao da gledam snimak, ali ne vidi se da su išta osetili pre udara - kaže Čaić, koji srećom nema veće štete na imanju.

- Pale su kape na dimnjacima na štali, ali sve je ok - rekao je Čaić. Dodaje da za sad nijedno pile nije uginulo od mogućeg stresa koji su pretrpeli.

Dva jača potresa s epicentrom 5 km jugoistočno od Petrinje dogodila su se u 6.49 i 6.51 sati. Magnitude potresa iznosile su  4.7 i 4.1 prema Rihteru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🐥🐥

    28. decembar 2020 | 14:11

    Koliko samo pilićaaa imaa,duše male,drago mi je da ništa nisu osetili,i da su svi dobro🥰🐥

  • .

    28. decembar 2020 | 22:53

    Jadni pilici....Sloboda njima....!!!

  • Ex

    28. decembar 2020 | 16:05

    Tvoji pilići su pod dejstvom sedativa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA