≫ 

Objava srpskog teologa i humanitarca napravila pometnju u Hrvatskoj: Zagreb najavio protestnu notu

Penjući se na kninsku tvrđavu, Stojković je, kako navodi Hina, snimio video u kojem prijatelje pozdravlja sa "srpske okupirane teritorije"

  • 19
Kninska tvrđava Knin Foto: Shutterstock

Hrvatska je danas zatražila izvinjenje Srbije i najavila slanje protestne note nakon što je član srpske delegacije u poseti Hrvatskoj navodno nazvao Knin "srpskim i okupiranim" i poželeo da se nad njim ponovno vijori srpska zastava.

Miloš Stojković, humanitarni radnik i teolog, bio je u delegaciji predvođenoj državnim sekretarom u srpskom Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koja je u sredu obilazila srpsko stanovništvo u Šibensko-kninskoj županiji povodom srpskog verskog praznika Svetog Save, javlja Hina.

Penjući se na kninsku tvrđavu, Stojković je, kako navodi Hina, snimio video u kojem prijatelje pozdravlja sa "srpske okupirane teritorije".

- Sada smo opet u našoj Krajini, ovo vam je Knin, živela Srbija odavde - kaže Stojković u pomenutom video, javlja Hina.

- Oni slave ovde ''Oluju'' takozvanu, slave pogrom srpskog naroda, a mi smo tu da im pokažemo koliko možemo i da je ovo ipak srpska krajina... - rekao je i usmeravajući kameru u vrh tvrđave dodao: "Ono na vrhu je njihova zastava, daće Bog da jednom vratimo našu, ovo je okupirani srpski Knin".

Inače, on je za "ŠibenikIn" naveo da nema veze sa objavom .

- Nemam nikakve veze s tom objavom, ali baš nikakve! Kao što se jasno može videti, ja sam označen u objavi. Nigde me na video-snimku nema, niti mog lika niti bilo čega. Marko Jelić i ja smo jedan do drugog dali izjavu na Tvrđavi, rukovali se, grlili i jasno sam za RTS rekao sve onako kako mislim - rekao je on.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova najoštrije je osudilo taj "skandalozan čin i slanje poruka kojima se na najgrublji način vređa Republika Hrvatska i propagiraju poražene velikosrpske ideje".

- Posebno izražavamo žaljenje što te neprihvatljive izjave dolaze od osobe koja je bila deo službene delegacije iz Republike Srbije, za šta očekujemo službeno izvinjenje i nedvosmisleno ograđivanje - navodi se u saopštenju koje je prenela Hina.

Iz Zagreba najavljuju da će Hrvatska poslati protestnu notu Srbiji i kažu da hrvatska policija sprovodi istragu u vezi sa tim incidentom, dodaje Hina.

Članove organizacije primio je, između ostalih, i gradonačelnik Knina Marko Jelić. Ali, jutros je na Fejsbuku objavio poduži status naslovljen: "Miloš Stojković sramite se! Sramite se zbog licemerstva koje živite i koje jeste!"

Miloš Stojković - Sramite se! Sramite se zbog licimjerstva koje živite i koje jeste!Ne ulazim u raspravu o Vašem...Posted by Marko Jelić on Среда, 27. јануар 2021.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuking

    28. januar 2021 | 22:34

    Isteraš domaćina iz njegove kuće, pa kažeš da je to tvoje.

  • Mićo

    28. januar 2021 | 22:25

    Živela Krajina

  • Ognjen

    28. januar 2021 | 22:31

    A kad ćemo mi dobiti izvinjenje za Jasenovac, za Oluju? Knin je SRPSKI grad svidjalo se to vama ili ne. Bravo za ovog čoveka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA