Od sutra vakcinacija zdravstvenih radnika iz Srpske u Srbiji: Obezbeđeno oko 5.000 doza vakcina

Predviđeno je da se vakcinacija obavi u zdravstvenim ustanovama u Sremskoj Mitrovici, Loznici i u Šapcu

  • 9
Vakcinacija, Beogradski Sajam Foto: Nikola Tomić

Vakcinacija zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj počeće sutra u Srbiji, najavilo je Ministarstvo zdravlja i civilne zaštite RS.

Kako navode, sutra će se medicinari iz Srpske uputiti na imunizaciju u Srbiju, nakon što je Vlada Srbije za njih donirala oko 5.000 doza vakcina.

Predviđeno je da se vakcinacija obavi u zdravstvenim ustanovama u Sremskoj Mitrovici, Loznici i u Šapcu, prenose Nezavisne novine.

- Očekujemo od zaposlenih i direktora zdravstvenih ustanova da se svi skupa potrudimo da taj posao što je moguće kvalitetnije završimo - rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Dodao je da je najvažnije da se što pre zaštite radnici koji su najugroženiji u zdravstvu i socijalnoj zaštiti.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je juče da je ranije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao da se obezbedi vakcinisanje u tri centra u Srbiji za 5.000 medicinskih i drugih radnika RS koji su izloženi virusu korona.

Video: Srbija druga u Evropi, a sedma u svetu po broju vakcinisanih na milion stanovnika

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    16. februar 2021 | 18:49

    Pa valjda smo isti Srbi nije vazno gde ko zivi , ali kako vidim i nismo imao bih dosta toga da napisem ali znam da nece biti objavljeno ( i nisam prvi ). Zato ima dosta primera gde se se vi 'ponosite' recimo Tesla koji je Srbin ali rodjen u Hr ,pa Andric,Copic a za novije generacije da ne pricam znate i sami pa i nas presednik Vucic (a takvog nije imala od Aleksandra Karadjordjevica) a da se odreknemo svih zasluznih Srba koji nisu rodjeni u Srbiji? Ne budite sebicni prema svom narodu nije lepo. Ako hocemo dalje jel' "DARA IZ JASENOVCA" golgota Srpskog naroda iz Srbije? Budimo ljudi pa dosta nas je nestalo u ovim prokletim ratovima, politika na stranu Srbi se moraju pomagati. DOBRO CINI I DOBRU SE NADAJ. Pozdrav svima!

  • S

    16. februar 2021 | 16:34

    A kada cemo doci na red koji smo se prijavili u januaru . Za nas nema vakcina a za sve oko Srbije ima. Bravo za drustvo koje pravi ovako pravedan raspored vakcine.

  • Sibin

    16. februar 2021 | 16:17

    Katastrofa, pa valjda treba prvo gradjani Srbije da se vakcinisu????!!!!! A onaj Dodik bi mogao nesto da uradi sam a ne da sve ceka na Srbiju!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA