• 0

Kristian Gondi izručen Crnoj Gori: Nemca iskasapio i bacio u more kod Budve, uhapšen u Srbiji

Kristijan Gondi (43) je potraživan po naredbi Osnovnog suda u Podgorici radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 30 godina zbog krivičnog dela teško ubistvo

  • 0
Hapsenje, lisice

Foto: Shutterstock

Srbija je danas Crnoj Gori izručila Kristijana Gondija osuđenog u toj zemlji za teško ubistvo, saopštila je Uprava crnogorske policije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, Kristijan Gondi (43) je potraživan po naredbi Osnovnog suda u Podgorici radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 30 godina koja je izrečena presudom Višeg suda u Podgorici, zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Gondi je s još jednim licem 7. februara 2005. godine u Budvi, sa umišljajem, iz koristoljublja lišio života K. D, udarajući ga metalnom šipkom i nanoseći mu telesne povrede od kojih je nastupila smrt, navedeno je u saopštenju.

Gondi je prošle godine uhapšen u Srbiji, a kako su ranije pisali mediji, osuđen jer je 2005. godine u naselju Drobnići koje pripada opštini Budva, zajedno sa saučesnikom S.R. u nameri pribavljanja imovinske koristi kroz prisvajanje imovine, lišio života državljanina Nemačke K. D., a potom, radi prikrivanja tragova krivičnog dela, takođe sa S.R. nasilno raskomadao telo žrtve na delove koje su potom umotali, odvezli do mora i izbacili u vodu.

Prema navodima optužnice Gondi je to uradio zbog 17.000 evra, a S. R. radi prisvajanja imovine K. D., stana od 105 kvadrata u naselju Drobnići, koji je bio uknjižen na ime S. R..

Dogovorili su se da S. R. izađe uz stana, a Gondi je ušao u stan, čija vrata je otvorio K. D. . S. R. je čuvao stražu, a Gondi je šipkom usmrtio K. D., nakon čega je sekirom otkinuo glavu i udove, a zatim sve spakovali su najlonski džak, pisali su podgorički mediji.

Zatim su se autom odvezli do Kraljičine plaže u naselju Sveti Stefan i u čamac ubacili delove tela K. D.. Nakon toga su isplovili na otvoreno more i izbacili telo.

Ranijom presudom iz jula 2013. godine , koju je donelo krivično veće sudije Predraga Tabaša, okrivljeni su oslobođeni od optužbe. On je tada naveo da sud nije mogao nesumnjivo utvrditi i da je smrt K. D. bila nasilna, jer je telo bilo raskomadano i bačeno.

Video: Snimak hapšenja: Srbin vođa grupe koja je heroin prodavala i u Bugarskoj i SAD

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima