≫ 

Posle 20 godina vlasti, Milo Đukanović izgubio rodni grad: Mandić o detaljima izbora u Nikšiću

- Uspeli smo i možemo zajedno sa trećeplasiranom listom premijera Krivokapića da formiramo većinu u ovom gradu - kazao je Mandić

  • 96

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić je izjavio večeras na konferenciji za medije da je posle 20 godina vlasti u Nikšiću Milo Đukanović poražen na izborima u tom gradu.

- Uspeli smo i možemo zajedno sa trećeplasiranom listom premijera Krivokapića i predsednika Skupštine Bečića da formiramo većinu u ovom gradu - kazao je Mandić i dodao je da su se stvorili uslovi da Marko Kovačević bude gradonačelnik tog grada.

Istakao je da nikada nisu bežali i od širih koalicionih saveza.

- Ova vlast već od sutra kreće da radi za dobro svih građana - poručio je lider DF-a i zamolio građane da se raziđu i slavlje nastave u kućama.

"Oslobođenje Nikšića"

Nosilac liste Mir je naša nacija Momo Koprivica čestitao je pobedu i "oslobođenje Nikšića" i potvrdu rezultata od 30. avgusta.

Kazao da je ovo "pobeda na kvadrat", pobeda svih građana Nikšića, građanskih, progresivnih snaga i da su oni doživeli najveći mogući rast glasova u odnosu na parlamentarne izbore za oko 4,5 hiljade.

"Naši aktivisti su se branili"

Koalicija Za budućnost Nikšića demantovala je večeras navode Evropskog tima za Nikšić da su trojica aktivista koalicije ZBNK pištoljem pretukli njihovog člana i navela da su trojicu aktivista te koalicije napali aktivisti DPS-a u Morakovu.

- Dvojica su bili prinuđeni da se brane, jer su prvo verbalno a zatim i fizički napadnuti. Njima je autom preprečen put čime im je onemogućeno kretanje. Opkolilo ih je pet automobila iz kojih su izašli DPS aktivisti koji su počeli da ih vređaju na račun njihove nacionalnosti - navodi se u saopštenju, prenosi Vijesti.

"DPS je pao s vlasti"

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović večeras je, odgovarajući na pitanje novinara da li očekuju poziv da budu dio vlasti u Nikšiću, kazao da su raspoloženi da pomognu, ali i da žele sačuvati principe za koje se bore.

"Ako pozovu - dobro, ako ne, imaju dovoljno mandata da sami formiraju vlast i mi im čestitamo. Ne vidim razloga ni da se namećemo. Mi baštinimo drugačije vrednosti, naročito u odnosu na jedan blok. Mi smo raspoloženi da pomognemo, ali isto smo više nego zainteresovani da sačuvamo sve principe za koje se borimo - rekao je Abazović na pres konferenciji.

Pobednicima je čestitao na ostvarenom rezultatu.

- Građani su zaslužili da ih drugačija vlast predstavlja u narednom periodu, mislim da je sa DPS-om generalno završeno, da je ovo početak njegovog pada u ostalim lokalnim samoupravama - istakao je on.

Kazao je da je zadovoljan rezultatima, po kojima je koalicija "Crno na bijelo - može Nikšić" osvojila jedan mandat na lokalnim izborima. Rekao je da je njihova lista najviša napadana tokom izborne kampanje.

- U svim tim napadima uspjeli smo da sačuvamo svoje birače i malo poboljšamo rezultat. Cilj je ispunjen - DPS je pao s vlasti, SDP je nestao sa političke scene - stakao je Abazović.

Video: Slavljenička atmosfera na ulicama Nikšića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brix

    14. mart 2021 | 22:23

    Bravo braćo. Svaka čast. Da ste živi. Napokon posle dugo godina gledam u Crnu goru kao dragu i normalnu drzavu.

  • Alex

    14. mart 2021 | 23:12

    treba da ga bude sramota da je on iz niksica kad je ceo niksic srbski, sad mu ostaje Rodni grad Tirana ili pristina

  • Sibin

    14. mart 2021 | 23:03

    Ova nakaza umislio da je tito!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA