≫ 

Danas je dan žalosti u Kninu zbog dečaka (5) koji je preminuo u zaključanom autu

Otac bio uveren da je dečaka ostavio u vrtiću

  • 9
Dečak spava u kolima, u automobilu Foto-ilustracija: Shutterstock

Zbog tragedije u kojoj je život izgubio petogodišnji dečak kojeg je otac ostavio u zaključanom automobilu, kninska gradska uprava donela je odluku da danas u tom gradu bude proglašen Dan žalosti. Otac dečaka je saslušan, protiv njega je podneta krivična prijava.

- Doneli smo odluku, četvrtak će biti proglašen za Dan žalosti zbog tragedije koja nas je sve zatekla - potvrdila je ranije zamenica gradonačelnika Knina Kristina Perić, piše Hina.

U odeljenju kriminalističke policije, završeno je ispitivanje osumnjičenog (34) za zanemarivanje i zloupotrebu detetovih prava sa smrtnom posledicom, rečeno je iz policije.

- Sprovedenim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni neodgovornim postupanjem prema svom detetu grubo zanemario roditeljsku dužnost i time prouzrokovao njegovu smrt. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu Županijskom državnom tužilaštvu u Šibeniku predat kriminalističkoj policiji - stoji u saopštenju.

Mediji, koji se pozivaju na izjave svedoka, navode da je otac, inače profesionalni vojnik, otišao na posao ne shvativši da dečaka, koji je zaspao na zadnjem sedištu vozila, nije odvezao u vrtić, i da je mališan ostao u zaključanom automobilu dok je on otišao u kasarnu.

Oko 15 sati majka je došla po dečaka u vrtić, ali pošto ga nije tamo zatekla nazvala je supruga. On je bio uveren da je dečaka ostavio u vrtiću, pa su čak pregledani i snimci nadzornih kamera.

Kada je shvatio da dečaka nije ostavio u vrtiću, otrčao je prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svesti. Pokušao je da ga reanimira, ali dečaku više nije bilo spasa.

Oko 16 sati stigle su i hitne službe. Konstatovana je dečakova smrt, a otac je priveden u policiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    10. jun 2021 | 07:37

    Boze sacuvaj, koliko smo 'pukli' kompletna nacija.

  • toyi

    10. jun 2021 | 07:59

    Zaista ja nerazumijem takve ljude koji ostave dijete u autu kazu zaborave .sta je to toliko hitno pa da se dijete zaborav.Ali od sudbine nemozemo pobjeci djaba je sve.pocivaj sa andjelima andjele mali!

  • Srke

    10. jun 2021 | 08:05

    Strašno,nemogu da verujem,da nije skontao da nije dete ostavio u vrtiću što je radio svaki dan,za ovo nema opravdanja u kakvom god je stresu bio otac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA