≫ 

Jovica Vukotić utajio porez od 22.800 evra: Pred podgoričkim sudom se vodi postupak protiv njega

Vukotić je osuđen u Beogradu pre dve godine pravosnažno na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanih isprava

  • 0
Jovan Vukotic Jovan Vukotić / Foto: MUP

Pred podgoričkim Osnovnim sudom u toku je postupak protiv Kotoranina Jovana Vukotića zbog sumnje da je utajio 22.800 evra poreza i doprinosa kao izvršni direktor i osnivač firme "V2" Vukotića bezbednosni sektor označava kao jednog od vođa škaljarskog kriminalnog klana.

On je, prema navodima optužnice, kao izvršni direktor i osnivač "V2" d.o.o. Podgorica, 1. aprila 2014. podneo predlog za pokretanje stečajnog postupka u toj firmi, da bi nekoliko dana nakon što je Privredni sud to prihvatio, njegov bliski srodnik osnovao novu firmu "V2 - Multi brend".

Prema navodima optužnice Vukotić je 30. aprila 2014. u Podgorici, kao izvršni direktor privrednog društva u nameri da izbegne plaćanje poreza, prikrio podatke koji se odnose na utvrđivanje ove obaveze, tako što je prodao imovinu firme privrednom društvu "V2 - Multi brend" d.o.o. Podgorica za 142.800 evra.

Pri tome, kako se tvrdi, taj promet nije evidentiran u poslovnim knjigama i ta imovina nije prikazana u predlogu Privrednom sudu za pokretanje stečajnog postupka nad preduzećem "V2", koji je otvoren 5. maja iste godine. Takođe, Vukotić ovaj promet nije prijavio Poreskoj upravi, iako je bio obavezan da to učini, čime je izbegao plaćanje poreza u iznosu od 22.800 evra.

Inače, Vukotić je osuđen u Beogradu pre dve godine pravosnažno na 15 meseci zatvora zbog falsifikovanih isprava. Krajem jula 2019. u Crnoj Gori oslobođen je optužbi za pokušaj ubistva dvojice članova "kavačkog klana" Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Istog dana oslobođen je optužbi za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera. Vukotić je u Spužu bio od 8. februara 2020. kada je Crnoj Gori izručen iz Srbije. Pritvor mu je ukinut 28. jula prošle godine.

Video: Šta je najveći problem investitorima od placa do dozvole?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA