≫ 

Drugi dan opraštanja od poginule studentkinje iz Zagreba: Kolika kazna preti teško povređenom vozaču

U trenutku nesreće sa njim je bio još jeda mladić, vozili bez kacige

  • 0
Saobraćajna nesreća, udes, motor, motociklista Saobraćajna nesreća / Foto ilustracija: Shutterstock

Nakon što su to juče učinili studenti iz Studentskog doma Stjepan Radić, danas se mnogi drugi Zagrepčani opraštaju od poginule studentkinje Petre.

Petra (20) je, podsetimo, poginula u noći petak na subotu u neposrednoj blizini Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu. Dok je prelazila zebru, na nju je motociklom, pretičući pritom automobile preko pune crte, naleteo 21-godišnji mladić. Petra je preminula u vozilu Hitne pomoći.

Mladić je motor vozio bez vozačke dozvole i kacige, a s njim je bio još jedan mladić, takođe bez kacige. Mladi vozač motocikla imotskih registarskih oznaka u nesreći je teško povređen, pa se nalazi u bolnici.

Sinoć se više stotina studenata oprostilo od Petre, a jedan mladić održao je potresan govor.

- Ljut sam, ali i razočaran. Moglo se završiti potpuno drugačije, na drugi način koji nikad nećemo saznati. Pred njom su bile najbolje godine. Ne mogu da opišem koliko gorčine osećam. Gledajući kako su sinoć ljudi iz doma promenili svoje osećaje... Vladali je smeh i veselje, a onda šok - rekao je mladić na oproštaju od Petre, prenosi Index.hr.

Mnogi i danas na istom mestu danas ostavljaju lampione, poruke i plišane igračke.

Šta će biti s motociklistom koji je usmrtio Petru?

Protiv mladića koji je motociklom usmrtio Petru podneta je prijava zbog sumnje da je počinio delo izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Zakon za taj zločin predviđa kaznu od jedne do osam godina zatvora.

Kako saznaje Index, mladiću su uzeli uzorke krvi i mokraće i poslali ih na veštačenje kojim će se utvrditi da li vozač motora bio pod uticajem alkohola ili droga. Rezultati veštačenja trebalo bi da budu poznati naredne nedelje, baš kao i brzina kojom se kretao u trenutku nesreće.

Istražitelji, prenosi medij, smatraju da u ovom slučaju nema olakšavajućih okolnosti, a ako mladiću u uzorcima krvi ili urina pronađu tragove alkohola ili droga, za njega će biti još gore, jer će se to smatrati otežavajućim okolnostima.

Ako sud utvrdi da je zločin iz nehata, dobiće maksimalno tri godine. Naime, ako sud utvrdi da mladić nije bio svestan da su njegovi postupci mogli imati tako teške posledice, mogao bi biti proglašen krivim za počinjenje dela iz nehata, što bi onda isključilo mogućnost zatvorske kazne duže od tri godine.

Video: Strašna nesreća kod Svrljiga: Poginula žena, ćerka teško povređena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA