≫ 

Otkriveni novi detalji o ženi pronađenoj na Krku: Ne seća se imena, sa policijom priča na engleskom

Žena je bila iscrpljena, a kod sebe nije imala ni telefon ni dokumente

  • 2
Pronađena žena, Krk

Foto: PU primorsko-goranska

Primorsko-goranska Policijska uprava u sredu je objavila da je proteklog vikenda, u nedelju, na području ostrva Krk pronađena ženska osoba srednjih godina, kojoj je pružena lekarska pomoć, ali koja se trenutno ne seća svog identiteta pa su apelovali na javnost da se jave ako prepoznaju gospođu.

Ženu staru šezdesetak godina, plave kose do ramena i visoku oko 165 centimetara koja maše s obale, prvi je uočio jedan muškarac sa čamca.

On je shvatio da je ženu video još veče pre, a kako je u pitanju područje kom se teško prilazi s mora i kopna, odmah je nazvao Centar za spašavanje i traganje na moru, a oni HGSS.

- Naših 14 članova odmah je u nedelju krenulo prema tom mestu. Jednim delom puta vozili smo se terencem, ali smo dva kilometra morali da prepešačimo. Dole, na obali, zatekli smo ženu s lakšim povredama, imala je i nekoliko ogrebotina i bila je izrazito dehidrirana i malaksala - saopšteno je iz policije.

Ona je prema njihovim rečima jedva mogla da popije nekoliko gutljaja vode, piše 24sata.hr.

- Smestili smo je na nosila jer nije bila sposobna da hoda, pa smo je prevezli u bolnicu - rekli su iz policije.

Oni dodaju da su sa ženom komunicirali na engleskom jeziku, međutim ona i dalje ne zna kako se zove, odakle je ni kako je došla na takav nepristupačan teren. Uz sebe nije imala dokumente,a ni telefon, a na širem području nije pronađen ni automobil kojim bi mogla da se doveze do pristupačnog dela.

Iako se akcija spasavanja održala još pre četiri dana, javnost je za njen slučaj saznala tek u sredu, kad je PU primorsko-goranska na svojim društvenim mrežama zamolila građane za informacije koje bi mogle da pomognu u otkrivanju identiteta žene koja se ne seća baš ničeg o sebi.

Oni su zamolili građane koji je poznaju da se jave.

- Radi utvrđivanja identiteta pronađene ženske osobe, budući da ga se spomenuta osoba trenutno ne seća, molimo građane ako imaju informacije o spomenutoj osobi neka ih dojave u Policijsku stanicu Krk na broj telefona 051/439-210 ili na broj 192. Informacije se mogu dostaviti i putem e-maila primorsko-goranska@policija.hr - navodi se u saopštenju policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    17. septembar 2021 | 09:22

    Zena srednjih godina od 60 godina??? Pa koliko će da zivi, 120?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA