≫ 

Bogdanu 10 godina zatvora za ubistvo starca i bacanje tela u bunar, porodica žrtve šokirana presudom

"Ovo je sramotno, bolje da su ga pustili", rekla je na izlasku iz sudnice Dijana Petković, ćerka ubijenog Veselića

  • 1
Zatvor, rešetke, ćelija, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Bogdan Vajukić (23) iz Laktaša osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 10 godina zatvora zbog ubistva Gojka Veselića (76), koga je pretukao na smrt i telo bacio u bunar.

Izrečena mu je i mera obaveznog dvogodišnjeg psiho-socijalnog tretmana u ustanovi u kojoj bude izdržavao kaznu.

Vajukić je proglašen krivim za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, a ne za teško ubistvo počinjeno na svirep i podmukao način, kako mu je optužnicom stavljeno na teret, prenosi Avaz.ba.

Predsednik sudskog veća Blagoje Dragosavljenić pojasnio je da teško ubistvo nije dokazano i da je delo zbog toga prekvalifikovano.

- Postojao je umišljaj za nanošenje povreda. Optuženi jeste pokazao bezobzirnost jer je telo bacio u bunar, ali to je okolnost pod kojom je učinjeno delo, ali nije u uzročno-posledičnoj vezi - rekao je Dragosavljević.

Takvo obrazloženje je izazvalo šok porodice ubijenog Veslića koji su se u neverici u sudnici pitali: "Da li je ovo moguće?".

- U šoku sam! Živimo u pravno neuređenoj državi. Ovo je sramotno, bolje da su ga pustili - rekla je na izlasku iz sudnice Dijana Petković, ćerka ubijenog Veselića.

Zločin se dogodio 24. januara ove godine u selu Koljani. U optužnici se navodi da je Vajukić u periodu od 18:30 do 19:30 sati ušao u kuću Veselića i nakon verbalnog sukoba starca fizički napao.

- Više puta ga je udario pesnicima po glavi i telu, te mu prignječio grudni koš usled čega je došlo do poremećaja disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara, te drugih povreda koje su dovele do smrti oštećenog - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da se Vajukić narednog dana vratio u kuću Veselića. Sa tela je skinuo donji veš nakon čega je telo bacio u bunar u dvorištu Veselićeve kuće.

Video: Tinejdžeri napali 15-godišnjaka i izboli ga do smrti bez ikakvog razloga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA