≫ 

Interpol zatražio raspisivanje poternice za Fikretom Abdićem

Radi se o poternici po krivičnom delu iz 2000. godine i to zbog zloupotrebe ovlašćenja i položaja

  • 0
Fikret Abdic Babo Printskrin: Youtube/O KANAL

U BiH je danas stigao zahtev pravosuđa Hrvatske u kojem se traži raspisivanje crvene Interpolove poternice za Fikretom Abdićem, koji obavlja dužnost načelnika Velika Kladuše, prenosi Avaz.

Radi se o poternici po krivičnom delu iz 2000. godine i to zbog zloupotrebe ovlašćenja i položaja. Ovaj zahtev je stigao iz Interpola Zagreb i po njemu su dužne da postupe sve policijske agencije BiH.

Ova poternica već je prosleđena policijskih agencijama koje bi trebalo da postupe po njoj. Očekuje se da Abdić bude priveden i izveden pred Sud.

Naime, Abdić zvani Babo se teretio da je 27. januara 2000. godine u Rijeci kao direktor jednog trgovačkog društva iz Rijeke, kako bi se domogao kuće i gradilišta u Voloskom u vlasništvu tog društva, uz pomoć sina Ervina Abdića sastavio fiktivni ugovor o zajmu sa sporazumom o prenosu prava vlasništva.

Još u vreme kad je Abdić u zatvoru u Puli služio kaznu zatvora zbog ratnih zločina, hrvatski mediji objavili su da je Državno tužilaštvo Republike Hrvatske (DORH) protiv njega i njegovog sina Ervina podigao optužnicu zbog zloupotrebe položaja ili ovlašćenja.

Tom optužnicom teretio se da je 27. januara 2000. godine u Rijeci, kao direktor jednoga trgovačkog društva iz Rijeke, kako bi se domogao kuće i gradilišta u Voloskom u vlasništvu tog društva, uz pomoć sina Ervina Abdića sastavio fiktivni ugovor o zajmu sa sporazumom o prenosu prava vlasništva.

U tom ugovoru je, navodi se, neistinito navedeno da je Abdić kao fizičko lice 31. decembra 1997. svojoj firmi koju je neovlašćeno zastupao Ervin Abdić pozajmio 600.000 kuna, izveestio je tada DORH. Abdića je nedavno hapsio i FUP, takođe zbog zloupotrebe položaja i ovlašćenja.

Video: Binić: Arkana traži pola Evrope, a on sa Zvezdom u Glazgovu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA