"Vozite, vozite, umreće!": Majka bebe, čiji je otac uhapšen, izbezumljena uletela u prvo vozilo

- Bila je u čarapama i u majici dugih rukava, nije imala jaknu. Nešto je držala u rukama, privijeno uz trbuh, u prvi smo tren pomislili da drži lutku, a ne dete. Totalno je bila izbezumljena, potrčala je preko puta, a nije ni gledala ide li iz suprotnog smera neki auto - priča vlasnik građevinske firme koji je do Hitne pomoći prevezao majku

  • 4
Beba, noge, bebine noge Foto: Pixabay

Splitsko Županijsko državno tužilaštvo pokrenulo je u petak istragu protiv 32-godišnjeg Marija Usanovića iz Splita koji se sumnjiči za pokušaj teškog ubistva šestomesečne bebe. Nakon ispitivanja, istražni sudija odredio mu je jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja dela i uticaja na svedoke, navodi Slobodna Dalmacija. 

S obzirom da je istraga u toku, nepoznato je da li su lekari u Hitnoj pomoći u Solinu koji su spasili bebu, pronašli išta u detetovom dušniku, ali činjenica je da je majka u dva navrata rekla da je dete progutalo igračku. Kazala je to i u Hitnoj pomoći, ali i pre toga 54-godišnjem vlasniku građevinske firme koji je nju i bebu i dovezao u Hitnu pomoć.

- Moj radnik i ja smo išli manjim kamionom, onim za prozore, prema Sinju. Peli smo se starim putem i u jednom trenutku on je stao. Stali smo sa desne strane puta i nije uspeo ni da izađe iz auta, taman je otvorio vrata, kad smo s druge strane puta videli kako panično izleće ženska osoba i trči prema nama. Bila je u čarapama i u majici dugih rukava, nije imala jaknu. Nešto je držala u rukama, privijeno uz trbuh, u prvi smo tren pomislili da drži lutku, a ne dete. Totalno je bila izbezumljena, potrčala je preko puta, a nije ni gledala ide li iz suprotnog smera neki auto, ništa, samo je preletela do kamiona direktno prema nama, valjda je videla da auto radi i da su upaljena svetla - priča iskreno sagovornik Slobodne Dalmacije i dodaje kako su je, onako iznenađeni, pitali šta je bilo, a ona je samo vikala da brzo voze.

- Tada je samo izbezumljeno vikala "Vozi, vozi... umreće, umreće...". Ja sam bio na suvozačkom mestu i kako kamion ima zadnja sedišta izašao sam i seo iza, a ona je sela na moje mesto s detetom. Najgore je bilo što dete nije plakalo nego je na trenutke gubilo dah, pa bi onda opet počelo da diše. Mislim da je sve vreme samo jedanput ispustilo neki glasić. Bebica nije bila umotana u nikakvo ćebe ili slično, a imala je na sebi neku benkicu... Joj, ne sećam se jer je benkica bila mokra, stvarno to nisam gledao, nas dvojica smo isto bili u šoku - govori.

Mario Usanović Foto Pu Splitsko dalmatinska Mario Usanović, Foto: Pu Splitsko dalmatinska

Progutalo igračku?

Odmah su se kamionom okrenuli na putu i pojurili prema Hitnoj pomoći u Solinu. U to doba put je bio poprilično zakrčen automobilima, ali nekako su se snašli.

- Upalili smo sva četiri žmigavca i trubili smo sirenom upozoravajući druge automobile. Prošli smo celu kolonu, čak smo projurili dok je bilo crveno svetlo na semaforu. Ona je uplakana držala dete svih tih pet, šest minuta koliko je sve to trajalo i samo je vikala: "Vozite, vozite, umreće, umreće". Nije ona gotovo ništa govorila dok smo se vozili osim što ju je moj kolega pitao šta je detetu, a ona je rekla da je progutalo neku igračku dok se igrao sa starijim bratom ili sestrom... Nismo praktično ni zakočili skroz kod Hitne, a ona je već izletela vičući: "Umire, umire, brže...". I onda su se svi sjatili, bilo je par ljudi u onim crvenin odelima, svi su odmah skočili, došla je i doktorka... Zamisli, dete je sve vreme jedva disalo praktično bez glasa, a kad ju je doktorka uzela u ruke, onda je zaplakala. Moj je kolega pitao doktorku hoće li s bebom biti sve u redu, a ona je pitala ko je on. Kad je rekao da smo je mi doveli i da nam je praktično uletela u auto, kazala mu je da će dete biti dobro. Odmah nam je bilo lakše, pokupili smo se i krenuli - priča 54-godišnji preduzetnik.

Tek je posle u medijima video šta se događalo i kako je policija hvatala bebinog oca.

Drogiran se zaključao s detetom u kupatilo

Podsetimo, bivšeg pripadnika Hrvatske ratne mornarice koji je nečasno otpušten iz vojske zbog zloupotrebe narkotika, tereti se da je u sredu oko 16 sati u kući u Klisu u Dalmaciji konzumirao veću količinu droga kada je njegova šestomesečna devojčica počela da plače.

On je tada svojoj vanbračnoj supruzi i detetovoj majci, 30-godišnjoj S. S. kazao: "Sotono, ko je ona (naveo je ime deteta), ako nećeš ti da se pobrineš za nju, ja ću..." pa je uzeo dete i otišao u kupatilo i zaključao se.

"Ako je s božje strane, preživeće..."

Više je puta, kako stoji u policijskoj krivičnoj prijavi, nemoćno dete uronio u hladnu vodu, a tek nakon što je supruga lupala po vratima i dozivala ga, naposletku je otvorio vrata i u rukama je držao bebu. Rekao joj je: "Mislim da ti je za hitnu, ako je s Božje strane preživeće, ako je kao i ti, neće...". Nemoćno je dete zbog svega došlo u stanje pothlađenosti i hipoksije pa je otežano disala i život joj je bio ugrožen, a spašena je zahvaljujući lekarskoj intervenciji.

Usanović je izneo aktivnu odbranu negirajući da je hteo da ubije svoje dete. Kazao je, između ostalog, da je dete imalo nekakav problem s okom, da je bebi u oko ušla nekakva mast i da je on samo pokušao da pomogne i ispere oči pa je zato pustio vodu i da je zbog toga bebina odeća bila mokra.

Policija ga je, osim za ovo teško krivično delo prijavila i za zanemarivanje detetovih prava, kao i za dilovanje jer je u pretrazi kuće nađeno oko 14 grama droge amfetamin, manja količina droge MDMA i ekstazi, kao i jedna digitalna vaga za precizno merenje. Isto tako, krivičnu prijavu dobio je i zbog nasilja prema službenoj osobi jer je nekoliko puta šakom udario u lice policajca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    11. decembar 2021 | 14:29

    Džukelu iza brave doživotno. On je nepopravljiv.

  • Danijel21

    11. decembar 2021 | 14:59

    Ovog psihopata u doživotni zatvor ,i svakodnevno ga postupati u ledenu vodu pa ako preživi neka živi a ako crkne neka crkne smrad

  • Duka Tenja

    11. decembar 2021 | 13:38

    SLAVA BOGU !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA