≫ 

Užas u Zagrebu: Više od godinu dana mučio ženu, zaključavao je, tukao i sekao skalpelom

Optuženi se tereti i da je žrtvu primoravao da krade, a potom bi novac od prodate robe zadržavao za sebe

  • 1
Strah nasilje u porodici violence family deca žena Foto: Shutterstock

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (48) zbog počinjenja krivičnih dela trgovanja ljudima i ubistva u pokušaju.

- Okrivljeni se tereti da je od juna 2020. godine do 7. septembra 2021, na adresama njegovog stanovanja u Zagrebu; nakon što je stupio u ljubavnu vezu s oštećenicom i počeo da živi s njom, koristeći okolnost da je ona bez novca i njeno trenutno loše finansijsko stanje; počeo svakodnevno da je fizički i verbalno zlostavlja, te ju je vređao i pretio joj ubistvom nje i članova njene porodice - navodi se u saopštenju.

Muškarac se tereti i da je žrtvi uzeo mobilni telefon i da ju je zaključavao u stanu.

- Rekao joj je i kako poseduje oružje te je od nje zatražio da joj njena majka pošalje novac, a kada joj je majka poslala najmanje 20.000 kuna (oko 2.650 evra), okrivljeni se tereti da je uzeo taj novac za sebe. Tereti se i da je oštećenu odvodio u razne tržne centre i trgovine na području Zagreba gde je ona, po njegovim uputstvima i u strahu od njega, otuđivala razne artikle koje bi mu predavala, a on bi tako pribavljenu robu prodavao trećim osobama i dobijeni novac zadržavao za sebe - stoji u saopštenju.

Optuženi se tereti i da je 7. septembra 2021. oko 23:30 sati u Zagrebu, fizički napao oštećenu te je više puta udario po glavi i čupao za kosu, a kada je ona, bežeći od njega, utrčala u jedan lokal, on ju je sustigao i, u cilju da ju liši života, nasrnuo na nju skalpelom i zadao joj više reznih rana po telu. Jedan gost lokala sprečio je dalji napad na oštećenu - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Traženo je produženje pritvora za optuženog, zbog opasnosti da bi mogao da ponovi isto delo.

Video: Stravične scene u autobusu: Vozač psovao i izbacio putnicu bez maske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA