U Podgorici održan novi protest protiv manjinske vlade: Prisustvovalo nekoliko hiljada građana

Učesnici protesta potom su ponovo došli do Hrama, gde se večerašnji protest i završio

  • 0
Nikšić izbori ljudi bilbordi ulice Crna Gora Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Podgorici je večeras održan novi protest protiv formiranja manjinske vlade kome je prisustvovalo više hiljada građana.

Oni su se okupili preko puta Hrama Hristovog vaskrsenja, a onda su nakon obraćanja lidera Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, potpredsednika te partije Danila Šaranovića, maturanta podgoričke Ekonomske škole Mitra Paunovića i magistranta Filozofskog fakulteta Marka Popovića prošetali delom grada preko Morače, pišu Vijesti.

Učesnici protesta potom su ponovo došli do Hrama, gde se večerašnji protest i završio.

Šaranović je najavio novo okupljanje u Podgorici za sledeću sredu.

Bečić je tokom obraćanja okupljenima poručio da je navodna većina od 49 poslanika za formiranje manjinske vlade - propala.

- Tamo gđe ne stanuje volja naroda, stanuju korupcija i kriminal... Crna Gora nikad više ne sme da živi u podelama. Potrebni su joj pomirenje, sloga, ekonomski prosperitet... Hvala vam što ste veličanstvenim skupovima doveli do toga da poremetimo planove onih koji su krenuli izdajničkim putem i omogućili da ostvarimo nekoliko pobeda - rekao je Bečić.

- Onemogućili smo ih da u februaru, po brzoj proceduri, izaberu antidemokratsku vladu. To ne mogu sad sprovesti po kratkom naumu. Sad je sva moć u rukama potpredsednika Skupštine Strahinje Bulajića. Drugo, nema odgađanja lokalnih izbora. Idemo 27. marta na izbore u Beranama i Ulcinju, a krajem maja u Podgorici i petnaestak drugih opština. Videće tada šta je narodna volja. Svedočićemo najvećoj pobedi narodne volje - poručio je on.

Bečić je naveo da građani ne žele DPS i povratak u ''neslobodu'', kao i da im je dosta "antidemokratskog sistema vladanja".

Istakao je da iza sebe ima ujedinjenu Crnu Goru i ljude svih vera i nacija.

- Crna Gora je naša majka, nemamo rezervnu zemlju. Jedina podela koja treba da postoji je na funkcionere koji su sluge naroda i one koje daju državna sredstva privilegovanim pojedincima. Služimo samo Crnoj Gori. Možda nismo mnogo omiljeni u nekim regionalnim centrima moći. Nećemo služiti Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Tirani, već samo Crnoj Gori. Sluga mogu biti samo narodu Crne Gore. Nikom drugom ništa ne dugujem. Sa svima možemo da budemo partneri, ali mene obavezuje samo volja naroda Crne Gore - naglasio je Bečić.

On je najavio nove proteste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA