≫ 

Žena falsifikovala dokumenta i prevarila banku: Odobren joj kredit od 12.000 evra

Sumnja se da je sredovečna žena uz pomoć poznanika pribavila i upotrebila falsifikovanu potvrdu o visini svoje penzije Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje i izveštaj banke o penzionim i invalidskim primanjima, čime je dovela u zabludu radnike banke prilikom podnošenja zahteva za odobrenje kredita

  • 2
Banka, klijenti, papiri, biznis Foto: Shutterstock

Policijski službenici završili su istragu u slučaju osumnjičene 53-godišnje žene sa koprivničkog područja i njenog pomagača, 34-godišnjaka sa zagrebačkog područja, zbog sumnje da su da su prevarili i falsifikovali lična dokumenta, zahvaljujući kojima su prevarili banku.

Sumnja se da je žena sa pomagačem pribavila i upotrebila falsifikovanu potvrdu o visini svoje penzije Hrvatskog zavoda za penziono osiguranje i izveštaj banke o penzionim i invalidskim primanjima, čime je dovela u zabludu radnike banke prilikom podnošenja zahteva za odobrenje kredita.

Istraga je takođe utvrdila i da je je dvojac u martu 2021. godine sklopio dogovor o usluzi financijske analize prilikom realizacije kredita, za što mu je osumnjičena platila uslugu od 1.600 evra kako bi joj ispunio zahtev za kredit, tako što je naveo lažne podatke o visini njenih penzionih primanja, čime je falsifikovao potvrdu o visini penzije prvoosumnjičene na osnovu koje su i izveli prevaru.

Na temelju falsifikovane dokumentacije osumnjičenoj je odobren i isplaćen kredit u visini od 12.000 evra u hrvatskoj valuti, i dat joj je kredit koji nikada ne bi bio odobren na osnovu stvarnih podataka o visini njenih  primanja.

Video: Uhapšeni zbog lažne vakcinacije: Medicinska sestra za 100 evra varala narod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banke poštene

    13. maj 2022 | 07:17

    I kako su to otkrili, tako što nije vraćala kredit? Da je uredno vraćala, a ne ispunjava formalne uslove, onda ne bi ni otkrili?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA