≫ 

Hrvat osuđen zbog ubistva Ukrajinke: Izudarao je u 8. mesecu trudnoće jer je zatrudnela sa drugim čovekom

Čaleta se nije pojavio na izricanju presude.

  • 1
Sudija, sudski čekić, presuda Foto: Shutterstock

Splitski županijski sud nepravosnažno je osudio Branimira Čaletu na 35 godina zatvora, zbog teškog ubistva posebno ranjive osobe, nakon što je svoju devojku nasmrt pretukao u hotelu u Ukrajini jer je zatrudnela sa drugim muškarcem.

Reč je o ponovljenom suđenju sprovedenom nakon što je Vrhovni sud zaključio da je u novom postupku potrebno dopunskim veštačenjem utvrditi u kojoj je meri ubica bio uračunljiv.

Čaleta je optužen za teško ubistvo koje je počinio 2013. godine nad svojom godinu dana starijom devojkom Ganom Kitaevom koja je bila u 8. mesecu trudnoće. Kako bi je kaznio jer je zatrudnela sa drugim muškarcem, izudarao ju je tupo-tvrdim predmetom najmanje četiri puta po licu u hostelu u Dnjepropetrovsku.

Posle toga joj je smrskao lobanju i lice, a od povreda je preminulo i njeno nerođeno dete. Potom joj je skinuo odeću, zamotao telo u ćebe i sakrio ga ispod kreveta, a svoju i Ganinu krvavu odeću je bacio u kontejner pored puta, kao i njen mobilni telefon.

Čaleta se nije pojavio na izricanju presude, piše Jutarnji list.

Sudija Ivona Rupić je odbacila navode obrane kako je sud naseo na navode optužbe.

Prilikom odlaska sa ročišta koje je održano 2. septembra 2020. godine, Čaleta je pobegao policajcima prilikom ulaska u kombi. Policija je za njim tragala više od osam sati, na terenu su bile brojne snage i psi tragači.

Video: Skoro 15 godina trpela nasilje od supruga: Terao ju je da šalje nage fotografije i da preseče vene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    17. maj 2022 | 07:43

    Zvuči kao brutalno ubistvo. Ali ne bi voleo biti na njegovom mestu. Ko zna kako bi postupio u takvoj situaciji. Verovatno ništa bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA