≫ 

"Alah je veliki, nevernici će da eksplodiraju": Dojava o bombi u Kliničkom centru Banjaluka

Kaže da su oko zgrade UKC ogromne gužve ali da nema panike, već samo osećaj nelagode

  • 5
univerzitetski klinički centar republike srpske Foto: kc-bl.com

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci dobio je prijetnju bombom rano jutros, saznaje Srpskainfo. Direktor UKC RS Vlado Đajić kaže da su preduzete sve potrebne mere, i da policija pregledava prostorije.

Na delu je još jedan napad na UKC Srpske. Imamo dojavu da je miniran Klinički centar i da ćemo svi leteti u vazduh. Preduzeli smo sve potrebne mere, pozvali policiju, evakuisali zdravstvene radnike i pokretne pacijente ispred bolnice. Deo radnika je ostao sa nepokretnim pacijentima, dok stručnjaci pregledaju prostorije. Svi osuđujemo ovakav čin, to je zajednički zaključak da ti ljudi nemaju milosti. Sve radimo po protokolu – istakao je Đajić.

-  Došla sam na pregled u UKC i ovde mi je policajac rekao da postoji dojava o bombi. Policajac mi je rekao da će ovo trajati sigurno pet sati-  rekla je jedna Banjalučanka na licu mesta.

Druga kaže da se evakuišu svi acijenti.

- Svi pacijenti se evakuišu, isto kao i radnici, deca koja su na bolničkom lečenju su, takođe, vani. Iznose se kreveti. Policija moli pacijente i radnike da se udalje od objekta. Pojedini pacijenti su prinuđeni čekati, jer su ostavili knjižice i nalaze unutra – rekla nam je Banjalučanka koja se zatekla jutros u UKC.

I radnici su napustili svoje radne prostorije, navodi jedan od zaposlenih za Srpskainfo.

Kaže da su oko zgrade UKC ogromne gužve ali da nema panike, već samo osećaj nelagode.

Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS rekao je jutros medijima da je u pretećoj poruci u toj zdrvastvenoj ustanovi pisalo da je "Alah veliki i da će svi nevernici da eksplodiraju".

- Upućena je tako jedna ozbiljna pretnja nama i pacijentima - rekao je Đakić.

Kako je naveo, nažalost zdravstveni radnici nisu jutros u operacionim salama ili ordinacijama već su sa pacijentima ispred ove zdravstvene ustanove.

- Još jedan gnusni napad na UKC RS. Imali smo prošle godine izmišljenu aferu koja je uzdrmala zdrvastvene radnike i pacijente, a danas imamo dojavu o eksplozivnoj napravi. Moram da pohvalim rad policije, zdravstvenih radnika i pacijenata - rekao je Đajić.

Kako je napomenuo situacija je ozbiljna ali ispraznili su zgradu i policija brzo i efikasno pregleda prostorije i smatra da će se svi uskoro vratiti na radna mesta, piše Trebinje live.

- Jedna teška osuda od mene i mojih saradnika i pacijanta na ovo što se radi u školama ali i evo sada zrtavstvenim ustanovama. Nista im nije sveto pa i najteži pacijenti koji čekaju šta će biti - rekao je Đajić.

Kako je rekao niko nije vitalno ugrožen jer su svi takvi pacijneti zbrinuti.

- Oni su nažalost ostali tamo a deo osoblja je sa njima - rekao je Đajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    2. jun 2022 | 10:17

    To su bolesnici koji veze nemaju sa verom. Alah ili Bog kako ga god zvali ne podržava ubijanje.

  • More turci

    2. jun 2022 | 10:10

    Ne gazte oranje

  • Lena

    2. jun 2022 | 16:07

    Strašno šta rade narodu,sve i nekako ali bolnice brate gde ljude moraju isključiti sa aparata,nositi nepokretne.Nadam se samo da će ih pohvatati i ja predlažem rad u nekom rudniku,ne u zatvor da leži i jede nego rad,rad,rad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA