≫ 

Dečak sleteo biciklom niz strminu na banjalučkom izletištu: Medicinska sestra slomila nogu spasavajući dete

Ovaj incident se dogodio u nedelju, a A. D. (13) je povređen kada je sleteo biciklom u provaliju na putu prema izletištu u Banjaluci

  • 1
hitna pomoć, kola hitne pomoći, sanitet, ambulantna kola Foto-ilustracija: Shutterstock

Medicinska sestra Doma zdravlja Banjaluka T. C., zadobila je prelom potkolenice tokom intervencije na banjalučkom Banj brdu.

Nezgoda se dogodila prilikom silaska niz strminu i pada dok je na nepristupačnom terenu na Banj brdu sa kolegama iz Službe hitne pomoći pružala pomoć teško povređenom maloletnom biciklisti.

Ovaj incident se dogodio u nedelju, a A. D. (13) je povređen kada je sleteo biciklom u provaliju na putu prema izletištu u Banjaluci. Dečak je zadobio prelom ruke i zadržan je u bolnici, a njegovo stanje je stabilno kao i stanje povređene medicinske sestre, pišu Novosti.

- Intervencija Službe hitne medicinske pomoći JZU Dom zdravlja u Banjaluci je usledila nakon telefonskog poziva N. D. u nedelju u 18.37, koji je naveo da mu je sin pao sa bicikla na Banj brdu i da je polomljen - rekli su iz Doma zdravlja.

Intervenciji su, kako dodaju, prisustvovali doktor, dva medicinska tehničara i vozač Službe hitne medicinske pomoći.

- Na Banj brdo je prvo stigla ekipa Službe hitne medicinske pomoći. Nakon 10 minuta stigli su vatrogasci, a potom i policija - navode iz Doma zdravlja.

Nakon dolaska ekipe Službe hitne pomoći na mesto nesreće i lociranja povređenog pacijenta, medicinska sestra T. C. je prilikom silaska niz strminu pala i pri tom se povredila. Ona je odmah pregledana i zbrinuta.

- Do povređenog dečaka su stigli medicinski tehničar i dva vatrogasca, a zatim i doktor. Povređeni je pregledan i zbrinut na mestu gde je nađen - navode iz Doma zdravlja. - Lekarskim pregledom je ustanovljen prelom ruke kod bicikliste.

Povrđeno dete je hospitalizovano u Klinici za dečiju hirurgiju, zadobilo je frakturu desne ruke i njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Medicinska sestra je hitno operisana na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC RS i ona je u stabilnom stanju.

Video: Tragikomična krađa bicikla u Novom Sadu: Izneo ga iz dvorišta i pao kad je trebalo da sedne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .....

    20. jul 2022 | 00:36

    Brdo Šehitluci se oduvek tako zove. Ovo Banj brdo niko od starih banjalučana nije prohvatio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA