≫ 

Doktorka se ubila u bolnici "Srbija", pacijenti u šoku: "U nedelju si me porodila, ne mogu da verujem"

Doktorka Pekić-Semiz bila je jedan od najvećih stručnjaka u pomenutoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista perinatologije koja je pomogla da na svet dođe više od 2.500 beba

  • 3

Doktorka Branka Pekić Semiz počinila je samoubistvo u prostorijama Bolnice "Srbija“ u Istočnom Sarajevu, javlja Srpskainfo.

Slučaj je prijavljen policiji koja je obavila uviđaj i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog dela i da se u ovom slučaju radi o samoubistvu.

Doktorka Pekić-Semiz bila je jedan od najvećih stručnjaka u pomenutoj bolnici, specijalista ginekologije i akušerstva-supspecijalista perinatologije koja je pomogla da na svet dođe više od 2.500 beba.

- I poslednjeg dana u operacionoj sali uspešno je obavila porođaj carskim rezom. Još jedan novi život, život jedne devojčice stigao je na ovaj svet. Istog dana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo trebala je da održi predavanje o reproduktivnom zdravlju žena - poručili su iz bolnice „Srbija“.

- Ne mogu da verujem. Pozdravile smo se u nedelju, nakon što mi je pomogla da na svet dođe moja četvrta beba. Sva četiri puta me je porodila carskim rezom. Jako mi je žao. Delovala je toliko sigurna u sebe, toliko jako, a to je u stvari mene ohrabrivala, posebno ovaj poslednji put.

Ovo je samo jedna od od brojnih poruka na društvenim mrežama, nakon što je objavljena informacija o smrti doktorke Pekić-Semiz.

Brojne njene kolege i bivši pacijenti se protekla dva dana opraštaju od doktorke preko društvenih mreža. Ističu da se radilo o jednoj od najboljih lekara u pomenutoj bolnici i koja je uvek bila tu za svoje pacijente.

– U nedelju joj rekoh: "Bog vas čuvao doktorka!" Duša… Ko zna koliko je patila. Bog da joj dušu prosti! Vječnaja pamjat – piše u jednom od komentara.

Drugi ističu da će tek sada svi shvatiti i ceniti kakvu su doktorku imali.

Doktorka Branka Pekić Semiz rođena je 8. aprila 1962. godine u Sarajevu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je na Ilidži. Diplomirala je 1986. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a specijalistički ispit položila je 1997. godine u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, dok je supspecijalistički ispit iz perinatologije položila 2004. godine u KCU u Sarajevu.

U Bolnici “Srbija” bila je načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva u periodu od 2002. do 2005. godine, od 2007. do 2015. godine i od 2019. godine do danas.

Povodom Svetskog dana zdravlja 7. aprila ove godine dodeljena joj je titula primarijusa.

Sahrana će biti danas u 14 časova na porodičnom groblju na Ilidži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    27. jul 2022 | 15:13

    Žalosti do neba! Šta se ovo dešava ljudi? Laka joj zemlja!

  • VRS

    27. jul 2022 | 19:46

    Lično sam je poznavao, cak mi je porodila i suprugu. Jedna divna zena i vrhunskii profesionalac. Na zalost nije se mogla izboriti sa nekoliko bljuvotina od par nepismenih prostakuša koje su je optuzile za spontane ni krivu ni duznu. Pokoj joj dusi i neka joj je laka crna zemlja.

  • Rs

    27. jul 2022 | 19:35

    O njoj je pisao Doktor Lazić ratni hirurg sa Ilidže o njoj pisao Doktor Ždrale bila je br 1 u bolnici što se tiče ginekologije iz ratne bolnice Žica sa doktorom Lazićem je zajedno bila i posle došla u Kasindol -Srbija bolnica Srpsko Sarajevo ...Šta se tu desilo i jel to uradila ona ili neko drugi ...Bog sve vidi i Bog sve zna slava Bogu...Hvala za sve doktorka i Vecnaja pamjat 😥☦️🌺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA