≫ 

Čopor pasa uznemirava stanovnike elitnog zagrebačkog naselja: "Iz dvorišta izlazim naoružana"

Sve komšije su u strahu od mogućeg napada

  • 0
Besan pas Foto: Shutterstock

Stanari ulice Majcenov put u Gračanima, elitnom naselju Zagreba, žive u strahu od novih napada pasa koji njihovom ulicom prolaze bez nadzora. Iz veterinarske inspekcije odgovorili su da je sudski postupak protiv vlasnice u toku, a od njegovog pokretanja pas je ponovno napao.

Poslednji pokušaj napada dogodio se prošle srede kad je napadnuta osoba uspešno pobegla u auto, srećom bez fizičkih posledica. Samo tri mjeseca ranije, njena komšinica nije bila te sreće. Nju je, pre nego što je napao njenog ljubimca, pas bez vlasnika ugrizao za potkolenicu.

- Vraćala sam se iz šetnje sa psom kad se na nas zaleteo komšiničin pas bez povodca. Prvo je mene ugrizao za nogu, a zatim je napao mog psa. Počeo je da ga davi, a ja sam krenula da vrištim. Izašao je komšija koji se usudio da se umeša između njih. Uhvatio ga je za vrat, ali pas nije puštao - rekla je Valentina koja je napadnuta krajem juna. Imena u priči su promenjena zbog zaštite sagovornika.

Njen ljubimac završio je samo s površinskim povredama, kao i ona sama, ali strah od izlaska iz kuće je i dalje prisutan. Podigla je privatnu tužbu protiv vlasnice psa koji ju je napao, a advokat joj je rekao da jedino što od nje može da dobije je odšteta. Valentini to nije bilo dovoljno, pa je odlučila da se obrati i veterinarskoj inspekciji.

- Inspektorka nas u potpunosti ignoriše. Nakon svog slučaja, bila sam kod nje u kabinetu na razgovoru. Rekla mi je da je pas koji me ugrizao na posmatranju što nije istina. Suprug i ja radimo od kuće, komšinica je penzionerka i niko od nas nije video da je neko došao u kontrolu - rekla je ogorčena Valentina.

U međuvremenu se oglasila i veterinarska inspekcija.

- U vezi sa veštačenjem, veterinarska inspekcija ne propisuje postupak veštačenja i nije dobila nijednu informaciju koja bi se odnosila na sprovođenje veštačenja da se utvrdi da li je jedan od pasa opasan- piše u saopštenju.

Valentina dodaje kako sve komšije iščekuju kada će se nešto dogoditi.

Nakon napada primila je tetanus i antibiotik za dva ugriza na potkolenici, ali psihičke posledice koji je događaj ostavio na nju bile su puno snažnije.

- Liječim se i dalje, ali mi je svakodnevni život jako težak. U velikom strahu i naoružana izlazim iz dvorišta kako bih mogla da obranim sebe, decu i našeg psa. Nosim suzavac i nožić kojim mogu da se obranim od napada, a suprug je u policiji zatražio dozvolu za pištolj i sad nosi pištolj kad izlazi u šetnju - rekla je Valentina.

Psihijatar joj je dijagnostikovao posttraumatski stresni poremećaj za koji pije terapiju.

Kaže kako svi u komšiluku imaju pse i decu i strahuju šta bi moglo da se dogodi ududuće. U blizini postoji privatni vrtić, a brigu za sigurnost dece izrazili su i roditelji koji decu onde dovode. Smatra da su psi namerno pušteni, a kada dođe do problema, vlasnica se izvlači na to da joj je pas pobegao. S obzirom na to da ima šest pasa, stanari u Gračanima ne mogu da razlikuju koji su agresivni, a koji će nastaviti svojim putem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA