Bivši saradnik Darka Šarića uhapšen u Zagrebu po Interpolovoj poternici: Sumnjiči se za šverc kokaina

Hrvatski "Jutarnji list" piše da je uhapšen bivši saradnik kriminalnog klana Darka Šarića

  • 0
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Međunarodna poternica Interpola Argentine protiv državljanina Crne Gore raspisana zbog krivičnog dela "pokušaj krijumčarenja opojnih droga". Crnogorac Draško V. (46) uhapšen je u centru Zagreba po poternici.

"U subotu, 28. januara 2023. godine u prepodnevnim satima su policijski službenici Odeljenja za potrage, Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke, na području centra Zagreba u iznajmljenom stanu pronašli i uhapsili državljanina Crne Gore starosti 46 godina", navodi se u saopštenju zagrebačke policije.

Jutarnji list piše da je bivši saradnik kriminalnog klana Darka Šarića, uhapšen u šetnji Amruševom ulicom, desetak metara od zgrade Vrhovnog suda, prenose Vijesti.

Dodaje se da su policijski službenici ciljanim prikupljanjem informacija došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u centru Zagreba nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna poternica Interpola Argentine zbog krivičnog dela "pokušaj krijumčarenja opojnih droga".

"Dolaskom na adresu 46-godišnjaka su uhapsili i odveli u službene prostorije, te je istog dana, 28. januara 2023. godine, odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicionog postupka”, navodi se u saopštenju zagrebačke policije.

Vuković je 2016. godine platio 1.7000 evra kazne jer je priznao da je lažnom izjavom istragu napada na novinara Tufika Softića iz 2007. skrenuo u pogrešnom pravcu, da bi ona zatim bila završena zbog nedostatka dokaza.

Istraga pokušaja ubistva Softića je obustavljena jer policija i tužilaštvo za osam godina nisu obezbedili dokaze.

Policija je, na osnovu iskaza Vukovića, podnijela krivičnu prijavu protiv Dragana Labudovića, Ivana Asanovića i Vladana Labudovića 2014, sedam godina nakon napada na Softića.

To je učinjeno samo na osnovu usmenog iskaza Vukovića, bez ijednog materijalnog dokaza, što su potvrdili spisi predmeta.

Vuković je prethodno, kako se navodi u spisima, samoinicijativno policiji dao informaciju da mu je Dragan Labudović, prilikom posete Argentini, ispričao da je za iznos od po 500 ecra angažovao Berance Vladimira Labudovića i Ivana Asanovića da fizički napadnu Softića.

To je, navodno, urađeno jer je novinar pisao o kriminalu u Beranama, dovodeći u vezu sa tim Dragana Labudovića.

Te navode Vuković je ponovio i pred ODT Berane, nakon čega je otvorena istraga protiv njih pred Višim tužiocem u Bijelom Polju i naložene mere tajnog nadzora.

Te mere, međutim, nisu obezbedile dokaze za krivičnu prijavu.

Vuković je naknadno pred višim tužiocem rekao da nikada nije dao te izjave, te da je njegov potpis falsifikovan.

On je to objasnio navodima da je zapisnik potpisan latinicom, a da on piše samo ćirilicom.

Video: Zbog čega je sve uhapšen Darko Šarić?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA