≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reakcije na Cetinju zbog zakletve u Podgorici: "Dobro mi znamo šta o Cetinju i o Crnogorcima misli Milatović"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milatović je treći predsednik Crne Gore od proglašenja nezavisnosti 21. maja 2006. godine. Pre njega su to bili Filip Vujanović i Milo Đukanović, koji su zakletve polagali na Cetinju

  • 3
Cetinje panorama Foto: Shutterstock

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković nije prisustvovao današnjoj inauguraciji novog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića u Skupštini Crne Gore u Podgorici.

Istovremeno sa inauguracijom, na Cetinju su predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) tim povodom organizovali performans sa kojeg su poručili da Milatović, kako su naveli, nije dostojan Cetinja.

"Današnjim performansom, DPS-a Cetinja i naš Savet mladih DPS-a poslali su jasnu poruku – odgovor na pokušaj ponižavanja naše dične Prestonice inauguracijom novog predsednika države van Cetinja", napisao potpredsednik ove stranke Ivan Vuković na Tviteru.

Milatović je treći predsednik Crne Gore od proglašenja nezavisnosti 21. maja 2006. godine. Pre njega su to bili Filip Vujanović i Milo Đukanović, koji su zakletve polagali na Cetinju. Oskar Huter, kandidat na poslaničkoj listi “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada – Danijel Živković”, poručio je da urušavanjem tradicije Milatović želi da ponizi Cetinje, ali mu to, kazao je, neće dozvoliti.

"Poštovane građanke i građani Crne Gore, kao što znate u toku je čin inauguracije novoizabranog predsednika gospodina Milatovića. I to ne kako bi trebalo u zgradi Vladinog doma na Cetinju, već u zgradi Skupštine Crne Gore u Podgorici", rekao je Huter i dodao: "Dobro mi znamo šta o Cetinju i o Crnogorcima misli Jakov Milatović".

Huter je optužio Milatovića da urušavanjem tradicije želi da unizi, ponizi i marginalizuje Cetinje. "To mu nećemo dozvoliti. On Cetinja nije ni dostojan”, zaključio je on Huter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA