Vreme čitanja: oko 1 min.

Crnogorci ipak puštaju "kralja kriptovaluta" da se brani sa slobode

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvojica Korejaca će se braniti sa slobode u Podgorici

  • 0
Do Kvon Crna Gora hapšenje Foto: Tanjug/AP

Državljani Južne Koreje Do Kvon i Hon Čand Jun sa slobode će se braniti od optužbi za falsifikovanje isprava, nakon što je u ponovljenom postupku podgorički Osnovni sud doneo rešenje da im se pritvor ukine nakon što uplate jemstvo od po 400.000 evra.

Iz osnovnog suda je saopšteno da su članovi pravnog tima koji zastupa dvojicu korejaca dostavili dokaze o uplati 400.000 eura jemstva, kao i dokaze o imovini u Srbiji i Južnoj Koreji i dodatne finansijske garancije, prenosi RTCG.

Viši sud 24. maja ukinuo prvobitnu odluku kojom je prihvaćeno da Do i Hon izađu iz Istražnog zatvora kada uplate novac.

Njih dvojica su uhapšeni krajem marta na podgoričkom aerodromu, a na teret im se stavlja krivično delo falsifikovanje isprave. Za njima je raspisana poternica zbog krivičnog dela kriminalno udruživanje, a za Kvonom, koji važi za “kralja kriptovaluta”, i zbog optužbi za prevaru tešku 40 milijardi dolara, dok se za Hona smatra da mu je bio saradnik. Ministar pravde Marko Kovač 29. marta je izjavio da ekstradiciju uhapšenih zahtevaju Južna Koreja, ali i Sjedinjene Američke Države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA