Vreme čitanja: oko 3 min.

Skandal u luci na Jadranskom moru: Turista upitao taksistu za cenu vožnje, usledila opšta makljaža

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dvojica taksista su se brutalno potukli naočigled kolega i turista

  • 0
Split tuča taksi Foto-ilustracija: Shutterstock

Prava drama odigrala se juče u Splitu, kada su se taksisti potukli oko cene prevoza. Obračunu je prethodilo pitanje jednog novopristiglog turiste koliko će koštati vožnja.

Sve se odigralo na Gatu Sv. Duje oko 7.45 časova, na području gde licencirani taksisti plaćaju koncesiju. Na to mesto svrate i taksisti koji rade "na crno", piše Slobodna Dalmacija.

U tuči su učestvovali muškarci starosti 49 i 28 godina.

"Obojica su zadobili lakše telesne povrede. Nakon što im je pružena lekarska pomoć, dovedeni u prostorije policije i nad njima je sprovedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da su svojim ponašanjem narušili javni red i mir i protiv njih će biti podnesen optužni predlog nadležnom opštinskom prekršajnom sudu u Splitu", potvrdili su iz policije.

Mijo Puljiz (49), jedan od onih koji plaća koncesiju, učesnik je okršaja koji se dogodio u jutarnjim satima.

"Od 7 do 9 u trajektnu luku dolaze brodovi, katamarani, domaći brodovi, brodovi iz Italije itd. Bude jako prometno, a mi se raspodelimo ko će gde i pokrijemo tih 100-tinjak metara. Imamo taksi stajalište ispred zgrade "Jadrolinije" i plaćamo koncesiju za to. Tu dolaze i oni koje mi zovemo "crnjaci". Oni imaju dozvole, međutim, ne smeju da dolaze tu jer ne plaćaju koncesiju. To je kao da ja dođem na aerodrom ili vozim u Zagrebu gde ne plaćam koncesiju, pa odmah bi me uhapsili. Jedino u trajektnoj luci to prolazi jer tamo nema nikakvog reda ni pravila", započinje priču Mujo.

Kako tvrdi, juče je sa kolegama došao na posao i ugledao "crnjake".

"S jedne strane smo stali nas dvojica, a s druge strane dva "crnjaka". Oni dođu pola sata do sat vremena ranije i nude usluge taksija. Naša cena je 60 evra do aerodroma, a ponekad ćemo voziti i za 50. Oni se ne drže tih cena, voze za 150, 200 evra i uzimaju goste koji ne pitaju za cenu već se samo ukrcaju. Obično bude problema kasnije kad im oni izdaju račun", priča Puljiz.

Nakon što su 1. avgusta čekali da se gosti s brodova iskrcaju, incident se dogodio kad je jedan turista upitao cenu taksija, prepričava Mijo.

"Jedan ovako imućniji gost je zatražio taksi, a ja sam mu rekao da je cena do aerodroma maksimalno 60 evra. Ovaj "crnjak" je počeo da se dere i govori 'ti ćeš meni spuštati cenu!'" - objašnjava Mijo svoju verziju događaja.


Nakon toga se, kaže, sve odvijalo brzo.

"Sve se događalo na ulici, tu su prolazili ljudi, turisti i neko od prolaznika nas je razdvojio. Sve se odvijalo brzo i bilo je dosta šokantno sve skupa. Dobio sam ogrebotine po licu i primio sam udarce. Imam 50 godina, a taj momak je dosta mlađi od mene, viši je, snažniji i jači. Nakon što nas je neko od prolaznika razdvojio, vratio sam mobilni ovome koji me napao i otišao do svoga auta", priča Mijo.

Ovaj vozač, zatečen celom situacijom, odlučio je da ode u hitnu, da proveri je li sve u redu.

"Otišao sam radi sebe, ali onda su oni po službenoj dužnosti zvali policiju. Svedoci su otišli, uglavnom stranci, i tako smo ostali samo moj napadač i ja. Moja reč protiv njegove. Moram pohvaliti mlade policajce koji su sve vreme bili s nama. Jako su brižni, pomagali su na hitnoj, sve vreme su bili uz nas dok smo bili privedeni, dodavali su nam vodu, brinuli se da nam olakšaju celu situaciju koliko mogu", tvrdi taksista.

Učesnicima tuče je zabranjeno da se približavaju jedan drugom osam dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA