Vreme čitanja: oko 1 min.

Dramatičan snimak spasavanja dva muškarca iz nabujale Kupe: Policija jedva uspela da ih izvuče na obalu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednog muškarca su policajci sami uspeli da izvuku na obalu dok drugom nisu mogli da pomognu zbog njegove udaljenosti od obale

  • 0

Policija je spasila dva ilegalna migranta iz nabujale Kupe, prenosi Index.

"Prilikom sprovođenja kompenzacionih mera policijski službenici policijske stanice Duga Resa su danas, 1. decembra, u 8.20 sati u naselju Prilišće, opština Netretić, na obali reke Kupe zatekli dva strana državljanina i sprečili ih od ulaska u vodu i nameri nezakonitog prelaska državne granice i ulaska u Republiku Sloveniju", objavila je policija.

"U tom trenutku uočavaju i druga dva strana državljanina koji su se već nalazili u vodi, a kojima je pretila opasnost od utapanja s obzirom na jaku struju i visinu vodostaja reke Kupe.

Jednog muškarca su policijski službenici sami uspeli da izvuku na obalu dok drugom nisu mogli da pomognu zbog njegove udaljenosti od obale. Na engleskom jeziku davali su mu uputstva šta da radi dok ne stigne pomoć pa su mu tom prilikom dobacivali uže kako bi se lakše držao za stablo u vodi gde se nalazio", piše policija.

"Radi pružanja pomoći i spasavanja na mesto događaja pozvani su zaposleni Javne vatrogasne stanice grada Karlovca koji su uz pomoć čamca u 8.50 sati izvukli muškarca na obalu gde su mu radnici Hitne medicinske pomoći Karlovac pružili pomoć i prevezli ga u zdravstvenu ustanovu zbog hipotermije", dodaje se.

Sva četvorica stranih državljana dovedena su u službene prostorije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Kombi pun migranata sleteo u reku u Hrvatskoj, poginula žena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA