Vreme čitanja: oko 2 min.

"Moj otac i Vanja se nisu poznavali": Oglasila se ćerka druge žrtve

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vanja i Panče se nikada u životu nisu sreli, nisu se poznavali

  • 0
Vanja Gorčevska Panče Žežovski Foto-kolaž: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Facebook/Pance Zezovski

Devojčica Vanja Gorčevska (14) pronađena je mrtva danas u okolini Skoplja. Kako je saopštio makedonski MUP, iste ubice usmrtile su i frizera Panča Ž. (74), čija ćerka navodi da se njen otac i Vanja nisu poznavali.

Kako je saopštio MUP, Vanja je ubijena istog dana kada je nestala, 27. novembra, oko 10.00 časova, odnosno oko dva i po sata nakon što je oteta.

Vanja i Panče se nikada u životu nisu sreli, nisu se poznavali, rekla je za "Fokus" njegova ćerka koja je u telefonskom razgovoru istakla da ni ona niti bilo ko u njenoj porodici nije poznavao Vanju niti bilo koga iz njene porodice.

"Ni moj otac niti iko od nas nisu lično poznavali devojku. Ja sam u policijskoj stanici, još ništa ne znam, osim da je moj otac pronađen mrtav, zakopan. Prvi put od vas novinara, čujem da je motiv ubistva koristoljublje. Nisam čitala saopštenje MUP-a, ali mogu reći da moj otac nikada nije bio bogat čovek, pa ne znam šta znači pojam koristoljublje. U stanici sam, ne mogu više ništa da kažem, jer ni ja nemam detalje", rekla je ćerka.

Pokušaj iznude novca od Vanjinih roditelja

Panče se vodio kao nestao od 22. novembra, ali je njegov nestanak policiji prijavljen 24. novembra, u petak. Njegov automobil pronađen je potpuno izgoreo pre nekoliko dana u Skoplju.

Kako "Fokus” saznaje, telo Vanje, koju su ubili isti ljudi kao i Panča, pronađeno je u okolini Skoplja.

Povodom motiva – koristoljublja, koji je naveden u saopštenju MUP-a, a koji je izazvao burne reakcije javnosti koja traži objašnjenje, o kakvom se koristoljublju može raditi kada je reč o detetu i penzioneru, prve nezvanične informacije su da je u pitanju pokušaj da se uzme novac od Vanjinih roditelja, odnosno od osoba bliskih Panču.

Kako je saopštio MUP, u vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri zadržane, jedna je van zemlje, a jedna osoba trenutno se nalazi u policijskoj stanici.

Nakon objavljivanja vesti koja je potresla ceo region, na društvenim mrežama je već pokrenuta peticija kojom se traži smrtna kazna za ubice koje su podigle ruku na dete.

Kako se ne bi širile spekulacije o slučaju, aktuelni su apeli nadležnim službama da odmah izađu sa temeljnim detaljima o tragediji koja je izazvala revolt, uznemirenost i strah među ljudima.

(tELEGRAF.RS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA