≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada će Palevski biti izručen Makedoniji: Ministar otkrio koji su koraci

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Procedura teče tako što MUP saopštava da je lice locirano, dokumentacija se kompletira, prevodi na jezik zemlje gde je lice pobeglo (turski), a zatim dostavlja

  • 1
Stefan D. , Ljupčo Pelevski Foto: Facebook

Postupak za izručenje Ljupča Palevskog Palča, osumnjičenog za ubistvo Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog, neće se odlagati, već će biti ubrzan.

Ministar pravde Krenar Loga rekao je za Skoplje1 da će već ujutru službe raditi na ovom slučaju.

"Od početka radnog vremena krećemo u odgovarajuću proceduru. I sinoć smo kontaktirali zaposlene u odeljenju", kaže Loga za Skoplje1.

Procedura teče tako što MUP saopštava da je lice locirano, dokumentacija se kompletira, prevodi na jezik zemlje gde je lice pobeglo (turski), a zatim dostavlja.

Potrebno je prikupiti niz dokumenata, a dokumentaciju dostavlja ministar.

Da podsetimo, glavni osumnjičeni za dvostruko ubistvo uhapšen je sinoć u Turskoj.

Ljupčo Pelevski Foto: Facebook

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski potvrdio je na vanrednoj konferenciji za medije da je uhapšeno pet osoba osumnjičenih za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorđevske iz Skoplja, kao i da je među njima i Ljupčo Palevski Palčo.

Spasovski je rekao da je Palevski uhapšen u Turskoj i naveo da je reč o organizatoru otmice i izvršiocu ubistva. Dodao je da se Palevski trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru i da se čeka okončanje procedure nakon koje će biti isporučen Severnoj Makedoniji.

On je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova podnelo krivičnu prijavu na 100 strana koja sadrži dokaze o umešanosti uhapšenih osoba.

"Krivična prijava obuhvata pet osoba, od kojih se jedna tereti za otmicu i ubistvo, tri za otmicu i saučesništvo u ubistvu i jedna za pomaganje u otmici", rekao je Spasovski na konferenciji za medije i dodao da je sada slučaj u nadležnosti javnog tužilaštva.

Vanja Gorčevska Foto: Facebook/Zorica Gjorcevska

On je potvrdio da su u okolni Skoplja nađena dva pištolja, koji se povezuju sa ubistvom Vanje Gorčevske. Pronađen je i mobilni telefon koji je pripadao ubijenoj devojčici.

Spasovski je napomenuo da je ona bila ubijena vatrenim oružjem, a ne udavljena, kako se ranije spekulisalo. Ministar Spasovski očekuje proširenje istrage.

On je, takođe, potvrdio da je Palevski iz Severne Makedonije prvo pobegao u Srbiju, a potom preko Gradine prešao u Bugarsku, odakle mu je bio organizovan put do Turske. Spasovski je zahvalio Turskoj, Srbiji, Bugarskoj i Hrvatskoj na pomoći tokom potrage za Palevskim.

(Telegraf.rs)

Video: Roditelji i deca u šoku zbog ubistva male Vanje: Ispred škole ostavljali cveće i palili sveće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA