Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkriveno ko je mladić osumnjičen za pokušaj ubistva u Zagrebu: Iz jake porodice, deda mu je čuveni reditelj?

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sumnjiči se da je 9. decembra više puta ubo nožem 21-godišnjeg mladića, policija utvrdila identitet zahvaljujući pomoći građana

  • 0

Matiju Vrdoljaka, sina Luke i Ivane Radeljić Vrdoljak, policija je uhvatila nakon što su ga građani prepoznali na snimcima koje je objavila policija. Sumnjiče ga da je 9. decembra 2023. godine nožem pokušao da ubije 21-godišnjaka.

Kako ne bi ponovio delo i uticao na svedoke Matija Vrdoljak (26) završio je na mesec dana u zagrebačkom istražnom zatvoru.

Tužilaštvo ga sumnjiči da je 9. decembra 2023. s više uboda nožem pokušao da ubije mladića (21) koji je bio u ekipi s kojom se sukobila Vrdoljakova ekipa prijatelja. Kako se nezvanično saznaje, Matija Vrdoljak, koji živi s dedom Antunom, na ispitivanju se branio ćutanjem, piše 24sata.hr.

"Bez komentara", kazao je njegov advokat Fran Olujić.

Podseća se, policija nije odmah utvrdila ko je mladić koji je učestvovao u sukobu u Draškovićevoj ispred hotela "Sheraton" i nožem napao mladića. Nakon dve nedelje istrage odlučili su da pomoć zatraže od građana, što se pokazalo kao pun pogodak. Naime, nakon što je policija objavila fotografiju Matije Vrdoljaka kao osobe koju žele ispitati oko sukoba koji je rezultirao pokušajem ubistva javili su se građani koji su na fotografiji prepoznali unuka reditelja Antuna Vrdoljaka.

Prišao mu s leđa

"Tokom istrage došlo se do saznanja da je 9. decembra 2023. godine u 4.27 sati u Draškovićevoj ulici došlo do verbalnog i fizičkog sukoba. U njemu je učestvovalo više osoba, a među njima je bio i oštećeni 21-godišnjak kojem je osumnjičeni 26-godišnjak prišao s leđa te mu je, iako je znao da ga 21-godišnjak ne vidi i ne može se odbraniti, naneo više ubodnih rana s namerom da ga usmrti nožem koji je imao kod sebe", objavila je zagrebačka policija dodavši kako je lekarska pomoć povređenom 21-godišnjaku pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gde je utvrđeno da je lakše povređen.

Policija je tokom istraživanja ispitala i mladiće koji su učestvovali u sukobu. Oni, koji su verovatno bili s Matijom Vrdoljakom, složili su priču s ciljem da, najverovatnije, zaštite prijatelja, navodi hrvatski portal. Nezvanično se saznaje kako su rekli da su u trenutku sukoba videli kako slučajno nailazi njima nepoznati dečko. U metežu koji je nastao primetili su kako krvari iz ruke (tokom napada porezao se između palca i kažiprsta). Zbog toga im ga je bilo žao, pa su ga odvezli kući.

Kako saznaje 24sata.hr, Matija Vrdoljak nekoliko je puta bio prekršajno kažnjavan. Jednom jer je, nakon što je pod uticajem alkohola galamio i ometao javni red i mir, vulgarno izvređao policajku koja je došla na intervenciju, a nekoliko puta i zbog toga što su kod njega pronašli marihuanu.

Matija Vrdoljak sin je najmlađeg sina Antuna Vrdoljaka Luke i njegove supruge Ivane Radeljić Vrdoljak. Preduzetnički par spominjao se svojevremeno po medijima zbog navodnog duga od pet miliona kuna za neplaćenu rentu i porez na davanja za gornjogradski prostor u kojem su desetak godina imali kafić Tavernu.

"Ne mogu o tome da razgovaram. Nemam volje", odgovorio je Antun Vrdoljak na pitanje živi li njegov unuk Matija s njim i kako komentariše činjenicu da je osumnjičen za pokušaj ubistva i da je u istražnom zatvoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA