Vreme čitanja: oko 4 min.

Rekonstrukcija brutalnog zločina u Doboju: Od trovanja i ubistva Saše, do hapšenja supruge, ljubavnika i ćerke

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kako su iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju naveli za Telegraf.rs, sumnja se da su Andrea K. i Dražen L, u periodu od 29. januara do 30. januara, po prethodnom dogovoru sa maloletnom devojčicom, lišili Sašu života

  • 2

Ceo region potresla je vest o brutalnom ubistvo Saše Kulišića (46), oca četvoro dece, čije je beživotno telo, vezanih ruku i nogu i sa glavom oblepljenom selotejp trakom, pronađeno 30. januara u šumi nedaleko od popularnog izletišta Preslica.

Policija je do sada privela troje osumnjičenih u ovom slučaju - Andreu K. (34), suprugu ubijenog, potom njihovu maloletnu ćerku (14), ali i Dražena L. (19) koji je, kako se veruje, bio u ljubavnoj vezi sa Sašinom ženom.

Kako su iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju naveli za Telegraf.rs, sumnja se da su Andrea K. i Dražen L, u periodu od 29. januara do 30. januara, po prethodnom dogovoru sa maloletnom devojčicom, lišili Sašu života.

Saša Kulišić Doboj Foto: Privatna arhiva

"Tako što su istog u porodičnoj kući prethodno omamili uz upotrebu određenih tableta za spavanje i zadali mu par udaraca od kojih je krvario, a potom ga vezanog izneli iz kuće i motornim putničkim vozilom marke "Peugeot" odvezli u mesto Preslica, grad Doboj, u šumu u neposrednoj blizini pored izletišta, gde su mu osumnjičeni zadali nepoznatim predmetom četiri ubodne rane u predelu stomaka i usled razvoja teškog traumatskog i hipovolemičkog šoka izazvanog povređivanjem i gubitkom krvi nastupila smrt, da bi ga takvog ostavili u šumi i uputili se u nepoznatom pravcu", potvrdili su za Telegraf.rs iz Tužilaštva.

Omamljen, vezan, odvezen u šumu i ostavljen da umre

Kako je do sada pokazala istraga, veruje se da su majka i maloletna ćerka duže vreme trovale Sašu, stavljajući mi lekove u piće. Sašu je, kako se veruje, nekoliko sati pre ubistva maloletna ćerka omamila lekovima.

Ona je tablete, koje je kupila njena tetka, usitnila i sipala u vodu od koje je ocu potom napravila limunadu. Kada je Saša omamljen zaspao, ćerka je pozvala majku i Dražena, ostavila otključana vrata da mogu da uđu u kuću.


Kada su Andrea i Dražen stigli, devojčici su rekli da ide u dnevnu sobu i zatvori vrata.

Andrea Kajganić, osumnjičena žena, Doboj ubistvo Sašina supruga Andrea, prvoosumnjičena za njegovo ubistvo Foto: Telegraf

Ušli su u sobu gde je Saša spavao, udarili ga, vezali mu ruke i noge kanapom, a glavu oblepili selotejp trakom. Vezanog i prebijenog strpali su ga u gepek i sa dva vozila krenuli ka šumi kod izletišta. Dražen je išao jednim vozilom, a Andrea drugim sa vezanim Sašom u gepeku.

U šumi su oštrim predmetom Sašu uboli četiri puta u stomak i ostavili ga da umre.

Nakon toga vozilima odlaze do jednog parkinga u Doboju, odakle Andrea kreće za Banjaluku, gde je ranije iznajmila stan na dan.

Oko šest sati ujutru 30. januara Andrea stiže u Banjaluku.

Andreina kuma prva posumnjala da nešto nije u redu

Kako je rečeno na konferenciji za medije u utorak, Andreina kuma je prva posumnjala da nešto nije u redu. Ona je istog dana oko 11.50 sati pozvala policiju i prijavila Andrein i Sašin nestanak.

Rekla je policiji da je Andrea sa muškarcem napustila kuću, u kojoj je ostalo dvoje maloletne dece i da su na krevetu uočeni tragovi krvi.

Policija je po dolasku prvo posumnjala da se radi o porodičnom nasilju, zbog čega je pozvana socijalna služba koja se pobrinula za decu.

Negde oko 13.50 sati je stigla dojava građana da je u Preslici pronađeno telo NN muške osobe, koje je bilo vezano, a lepljivom trakom bili su pokriveni usta i oči. Ubrzo je utvrđeno da se radi o Saši Kulišiću.

D. L. osumnjičeni za ubistvo Saše K. iz Doboja Dražen L, osumnjičeni za Sašino ubistvo, navodno bio u ljubavnoj vezi sa žrtvinom suprugom Foto: Društvene mreže

Policija je ubrzo saznala da bi se u vezu sa ubistvom mogla dovesti supruga ubijenog Andrea K. (33) i mladić Dražen L. (19).

"Policajci su došli do informacija da su ta dva lica bila u nekoj vrsti emotivne veze pre tog događaja", navedeno je na konferenciji za novinare.

Hapšenje supruge, navodnog ljubavnika i Sašine maloletne ćerke

Odmah se krenulo u poteru za njima. Mladić je identifikovan i lociran na području Doboja u poslepodnevnim časovima, dok je Andrea locirana na području Banjaluke i uhapšena.

Osumnjičeni Andrea i Dražen su u sredu 31. januara sprovedeni u tužilaštvo. Međutim, još jedan šok usledio je kada je otkriveno da je uhapšena i maloletna Sašina ćerka (14), koja je takođe sprovedena u tužilaštvo.

Isto veče ćerki je određen maloletnički pritvor do 30 dana, dok je Andrei i njenom navodnom ljubavniku pritvor do 30 dana određen sutradan, 1. februara.

Stotine ljudi ispratilo je Sašu na večni počinak 1. februara, a on je sahranjen na lokalnom groblju.

(Telegraf.rs)

Video: Ispovest Sašine ćerke: "Tata nije mogao da nasluti da će pasti od ruke koju je hranio i odgojio"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. februar 2024 | 21:14

    Doslo je vreme da vise ni sopstvenoj zeni da neverujes,

  • 💔

    3. februar 2024 | 22:02

    E moj Saša u mukama si dušu ispustio tugo golema 😭.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA