≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ja ih ne poznajem, ništa ne razumem": Otac ubijene male Vanje danas plakao na sudu?

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dok je čekao da ga pozovu u sudnicu, Vanjin otac je samo spuštao pogled

  • 0
Aleksandar Gorčevski, Vanjin tata, Vanja Gorčevska Foto: Telegraf.rs

Otac male Vanje Gorčevski, 14-godišnje devojčice koja je mučena i brutalno ubijena nadomak Skoplja, navodno je plakao danas u sudnici dok je tražio da ga puste u kućni pritvor.

Aleksandar Gorčevski, koji se sumnjiči da je davao informacije grupi Ljupča Palevskog - Palča, koji je osumnjičen da je ubio devojčicu, doveden je danas iz zatvora u Šutki u Apelacioni sud, na ročište gde je zajedno sa advokatom tražio da mu se odredi kućni pritvor ili da mu se odrede određene mere opreza, piše Fokus.

Dok je čekao da ga pozovu u sudnicu, samo je spuštao pogled, a kada je ušao unutra, navodno je zaplakao dok je njegov advokat tvrdio da je pogrešno optužen i da mu se uprkos velikoj tragediji dešava još jedna tragedija.

"Ne razumem. Ne poznajem ih", bile su jedine reči osumnjičenog, a veruje se da je mislio na to da ne poznaje osumnjičene.

On i njegov advokat Vladimir Tufegdžić uložili su žalbu na odluku Krivičnog veća o produženju pritvora, pa će sada o njihovoj žalbi odlučivati drugostepeni sud.

Podsetimo, mala Vanja je oteta u Skoplju 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, ubačen u vreću za spavanje, a potom i automobil. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Istragom je ustanovljeno da je dete proživelo horor poslednjih sati svog života.

Do sada je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su na neki način povezani sa otmicom, odnosno ubistvom male Vanje, ali i Panča Žežovskog iz Velesa, u čijem automobilu je Vanja oteta.

Ljupčo Palevski-Palčo se sumnjiči da je planirao, organizovao i izvršio dva ubistva. Za otmicu i ubistvo dve žrtve osumnjičeni su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev. Aleksandar Gorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o vremenu kada njegova ćerka napušta zgradu i odlazi u školu. Poslednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski, koji je uhapšen jer je pomogao Palču da pobegne iz Beograda u Tursku, odakle bi trebalo da bude izručen makedonskim vlastima.

Video: Hronologija krvavog pira koji danima potresa ceo region

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA