Vreme čitanja: oko 1 min.

Nasukao se brod u Istri: U njemu bilo 15 članova posade

O. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na brodu se u trenutku nasukavanja nalazilo 15 članova posade egipatske nacionalnosti, koji nisu povređeni, a nije registrovano ni izlivanje štetnih materija u more

  • 0
ALP Forward, remorker, brod Foto: Printscreen/Youtube

U utorak, 16. aprila 2024. godine oko 19.30 sati u Raškom zalivu u Istri, nedaleko od Trgeta, došlo je do nasukavanja teretnog broda koji plovi pod zastavom Tanzanije, potvrdilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu.

Na brodu se u trenutku nasukavanja nalazilo 15 članova posade egipatske nacionalnosti, koji nisu povređeni, a nije zabeleženo ni izlivanje štetnih materija u more, preneo je riječki Novi list. Nadležni su obaveštenje o potrebnoj asistenciji remorkera dobili posle 19 časova u utorak uz poruku da da zbog jakog vetra i straha da brodu preti nasukavanje na poziciji kod ulaza u luku Rašu.

Lučka kapetanija Pula obavestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da je remorker isplovio iz Raše prema brodu. Do nasukavanja broda došlo je o oko 19.30 sati, na 40 metara od obale i na dubini između dva i pet metara.

Kod broda se na poziciji od sinoć nalaze remorkeri koji će ga u zavisnosti od vremenskih prilika odvući ka dubljem moru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA