≫ 

Zašto Oliver Dragojević decenijama nije bio u Beogradu? Srpska voditeljka ga je pitala da li će doći, a on je tu temu završio (VIDEO)

- Zvali su me mnogo puta - rekao je tada pevač

  • 52

U 71. godini života, jutros u 5 sati u splitskoj bolnici, preminuo je hrvatski pevač Oliver DragojevićDragojević je legenda hrvatske muzičke scene, a preminuo je godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan kancer pluća.

Uz njegove hitove smo se zaljubljivali i plakali: Poslušajmo najlepše pesme Olivera Dragojevića (VIDEO)

Kako je svojevremeno rekao za RTS, u emisiji Tanje Peternek Aleksić "TV lica, kao sav normalan svet", koja je emitovana početkom juna prošle godine, na pitanje hoće li se između Moskve i Tokija naći neko vreme i za Beograd:

- Neće, neće. To smo završili. Tu temu smo završili… - rekao je Oliver u prvoj televizijskoj emisiji i TV intervjuu na koji je pristao.

NEKI SU TVRDILI DA GA NIKO NIJE NI ZVAO U BEOGRAD

Na konstataciju voditeljke da "nikada nismo videli neki intervju u kom je rekao da neće da dođe, a pojavile su se neke novine u Beogradu koje su tvrdile da njega zapravo niko i nije zvao u Beograd", rekao je:

- Ma nema veze, nije istina. Zvali su me puno puta i svaki put sam rekao ne. A ja sam mislio da je ta tema završena, oni to ponavljaju stalno.

- I ne postoji ništa što bi promenilo Vaše mišljenje? - pitala je voditeljka.

Foto: ATA Images

NEKI NOVI KLINCI SE ZALJUBLJUJU UZ VAŠE PESME

- Ne.

- Čak ni taj podatak da ste najslušaniji, da klinci neki novi rastu i pevaju, igraju, zaljubljuju se uz vaše pesme:

- Super. Ne. I dalje objašnjavat' trajaće dugo - bio je kratak pevač.

- Da preskočimo onda to, je l'?

- Da.

ISPOŠTOVAO JE ONO ŠTO JE GOVORIO

"Ne znam šta bi trebalo da se dogodi da promenim svoje mišljenje, jednostavno, tamo mi se ne ide, a i sam bih sebe time jako izneverio", rekao je pevač pre nkeoliko godina, a objavili su hrvatski portali.

Posle rata rekao da više nikad neće doći u Beograd, Foto: ATA Images

Iako je bio veoma popularan u Srbiji, nakon rata je rekao da više nikad neće doći u Beograd što je, za razliku od mnogih kolega koji su isto tvrdili, ispoštovao. Nije porekao mogućnost da je srpskog porekla, jer su Dragojevići nastali iz sedam porodica.

RADOSNA VEST

Dragojević je svojevremeno istakao da je oslobađajuća presuda Gotovini i Markaču radosna vest.

- Sa suprugom Vesnom u Veloj Luci pratio sam čitanje oslobađajuće presude. Tako radosna vest! Cela Hrvatska znala je da su u zatvoru ni krivi ni dužni i sada smo napokon doživeli zadovoljstvo. Apsurdno je da je jedna država poput Amerike ocenila "Oluju" kao najbolju oslobađajuću akciju, a onda Hag osudi generale, toga nema ni u stripovima. Istina je morala doći - kazao je Dragojević.

Pevač je u emisiji na pitanje kako je sa zdravljem rekao da "se malo umara", ali je to pripisao godinama, ne sluteći da će uskoro saznati da boluje od raka.

Pogledajte video, deo u kom govori o gostovanju u Beogradu počinje na 24:52:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roko

    29. jul 2018 | 12:43

    Slava mu! bio je običan jednostavan čovijek, nikoga nije mrzio, bio je odlučan.

  • Jelena

    29. jul 2018 | 11:03

    Nek mu je vecna slava.

  • Milica

    29. jul 2018 | 11:24

    Obozavam njegove pesme, posebno starije....nadala sam se da ce doci u beograd...ali eto nije...rat je cudo,zlo veliko...cesarica,bez tebe,kad mi dodjes ti,jedan od mnogih,tesko te zaboravljam....boze koliko uspomena ove pesme bude...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA