≫ 

REM se oglasio povodom emitovanja spota SNS-a na televizijama

- Nemamo na šta da reagujemo - rekla je članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije

  • 15

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić kaže da će delovi spota Srpske napredne stranke (SNS) o opoziciji i protestima moći da se emituju na televizijama i pokrivalicama u prilozima ili vestima.

- REM bi svakako reagovao u slučaju da je takav ili sličan spot emitovan u okviru vremena predviđenog za advertajzing, a pošto je emitovan u okviru priloga na vestima ili nekoj drugoj emisiji, to je deo uređivačke politike tih medija i nemamo na šta da reagujemo. Naročito u ovom slučaju, s obzirimo da je spot emitovan kao vest da je jedna stranka napravila spot - rekla je Zekić za list "Danas".

Srpska napredna stranka (SNS) objavila je pre nekoliko dana spot čija je osnovna poruka da lideri opozicionog Saveza za Srbiju (SZS) Dragan Ðilas i Vuk Jeremic manipulišu učesnicima i porukama građanskih protesta po nalozima "tajkuna broj 1", čiji se lik ne vidi u spotu.

Printskrin: Youtube/СРБИН.инфо

Jedna od poruka spota, predstavljena je kao "uputstvo" tog "tajkuna broj 1" da na protestima ne treba tražiti ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer to vodi u izbore, koje opozicija, kako kaže "tajkun broj 1", gubi, već da se ide na Vucicevu diskreditaciju.

Spot je objavljen na sajtu stranke, njenom nalogu na Jutjubu i drugim društvenim mrežama.

Opozicija osudila etiketiranja u spotu 

Opozicija osuđuje spot u kome vlast vređa građane koji protestuju i u kojem etiketira lidere Saveza za Srbiju Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, piše u njihovom zajedničkom saopštenju.

- Najoštrije osuđujemo nastavak kampanje u kojoj se ova vlast razračunava sa neistomišljenicima, kao i sva slična etiketiranja koja u prorežimskim medijima trpe svi oni koji su protivnici ove sumanute vlasti. Verbalna agresija i etiketiranje od strane aktuelnog režima neminovno vode u fizičku agresiju čije su žrtve Oliver Ivanović, Borko Stefanović i mnogi drugi i tome se već jednom mora stati na kraj - više potpisnika iz redova opozicije naglasilo je u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA