Tomislavu Nikoliću uručen orden za trud i brigu o Srbiji (FOTO)

Predsedsednik Srbije odlikovan je ordenom svetog vladike Nikolaja za trud i brigu za Srbiju i srpski narod i neumoran rad na unapređenju odnosa između države i Srpske pravoslavne crkve

  • 27

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas orden svetog vladike Nikolaja za trud i brigu za Srbiju i srpski narod i neumoran rad na unapređenju odnosa između države i Srpske pravoslavne crkve, a orden mu je uručio episkop valjevski Milutin u manastiru Lelić.

Nikolić je u manastiru Lelić pristvovao liturgiji povodom slave svetog Nikolaja Žičkog čije se mošti nalaze u tom manastiru, a orden je primio i u čast prve zvanične posete eparhiji valjevskoj.

Episkop valjevski Milutin rekao je da danas ima veliku čast, radost i prijatnu dužnost da predsedniku države poželi dobrodošlicu i prijatan boravak u eparhiji Valjevskoj i zapadnoj Srbiji i u zadužbini vladike Nikolaja.

On je rekao da je predsedniku Srbije uručeno najviše odlikovanje eparhije valjevske i poručio predsedniku da mudro upravlja Srbijom i da je sačuva u celini.

- Časno ga nosite, gospodine predsedniče, a molimo se svetom vladiki Nikolaju da Vam na Vašem, nimalo lakom putu, pomogne na svakom dobru i za svako dobro zemlje Srbije - rekao je episkop valjevski.

On je naglasio da je velika čast što je Nikolić posetio manastir i sa sveštenstvom i građanstvom učestvovao u molitvi.

- To je dobar znak za srpsku zemlju, jer bez boga i vere ništa ne može - rekao je episkop Milutin.

Liturgiji su prisustvovali brojni građani, a tokom liturgije predsednik Srbije pročitao i "simvol vere" i "oče naš". Predsenik je sa episkopom valjevskim i sveštenstvom lomio slavski kolač.

Vladika žički Nikolaj, koji važi za jednog od najvećih duhovnika SPC, rođen je 1880. godine u Leliću, a umro 1956. godine u SAD. Kanonizovan je 2003. godine. Predsednik Nikolić obićiće i masnastir Ćelije, u kojem se nalaze mošti svetog Justina Popovića.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    3. maj 2014 | 13:30

    U zemlji cuda, nista se ne menja, uvek je bilo, i bice - ordenja!...

  • Словен

    3. maj 2014 | 12:07

    Bljak.

  • Branko

    3. maj 2014 | 15:51

    Sramota bas sramota. Tkz vojvoda koji nije za monarhiju ne moze da bude vojvoda. On je seamota... Čiča Dražo vrati se...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA