Dačić: SPS je preživeo cunami, sledi značajna reforma stranke!

- SPS je preživeo politički cunami koji se desio na izborima, ali mora da traži svoje mesto i zato je vreme da se razmišlja i o programskoj i o organizacionoj i kadrovskoj obnovi i reformi SPS - kaže lider socijalista

  • 12

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je vreme za značajne reforme u toj stranci, kao odgovor na trenutnu političku situaciju.

- SPS je preživeo politički cunami koji se desio na izborima, ali mora da traži svoje mesto i zato je vreme da se razmišlja i o programskoj i o organizacionoj i kadrovskoj obnovi i reformi SPS - najavio je Dačić, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Na pitanje o navodima u pojedinim medijima da su mogući kandidati za potpredsednike SPS Aleksandar Antić i Branko Ružić, Dačić je odgovorio da je u ovom trenutku teško govoriti i o tome ko će biti predsednik i da još nije odlučio da li će se i sam kandidovati.

Upitan da li će predstavnici koalicionih partnera socijalista PUPS i JS stranaka ostati na čelu pojedinih javnih preduzeća, Dačić je odgovorio da nije bitno ko je u javnim preduzećima i da bi na tim mestima trebalo da bude onaj ko to zaslužuje.

Dačić je dodao da su "po političkom dogovoru našoj koaliciji pripala tri člana vlada i svi su iz redova SPS", da JS nije bila zainteresovana da ima člana vlade i da je sa sa PUPS-om postignut dogovor, da ni oni nemaju člana vlade.

Međutim, prema njegovim rečima, to ne znači da te stranke ne učestvuju u radu vlade i imaće svoje predstavnike, državne sekretare i pomoćnike u oblastima gde misle da mogu najviše da pomognu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alan011

    5. maj 2014 | 10:24

    SPS je cvecara iz Alan Forda...treba samo uloge podeliti ovim likovima.Tragicno je samo sto smo i mi u tom stripu!!!

  • Slobo

    5. maj 2014 | 12:24

    Dacicu reformisite sr sto pre I nadjte put u istoriju.Ovo se odnosi na licnosti ne na partiju kao partiju.Kako udjoste u vlast nema vise pregovora sa Misom bananom,gospodin Ruzic covek nista nije prikrio od svoje imovine, oprostio mu Vucic pa sada moze ponovo politikom da se bavi.Strasno! Ovo se kod nas zove politika.

  • Nermin Poturak

    5. maj 2014 | 16:10

    Budi faca pa to sve reci na engleskom!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA