NAŠAO NOVI POSAO: Škundrić prelazi u diplomate!

Nakon što je funkcioner SPS-a podneo ostavku na poslaničku funkciju, još jače su podgrejane prethodne spekulacije da ide u ambasadore. Međutim, kako izvori tvrde, Škundrić se ne seli u Peking, već u ministarstvo diplomatije i biće specijalni Dačićev savetnik

  • 4

Socijalista Petar Škundrić podneo je ostavku na poslaničku funkciju. Kako Naše novine saznaju, izvesno je da će se ubuduće baviti diplomatijom, da li kao ambasador, ili kao specijalni savetnik ministra spoljnih poslova, Ivice Dačića, još nije precizirano.  Izvori takođe tvrde da je gotovo stoprostotno odlučeno da će i Oliver Antić i Nebojša Rodić otići u Lisabon, odnosno u Emirate kao novi ambasadori.

Potpredsenik Vlade i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić, izjavio je juče da su kandidati za ambasadore spremni, ali da o njihovom postavljanju odlučuje Vlada Srbije, te o imenima pojedinačno nije želeo da se izjašnjava. Međutim, izvesno je i dogovoreno ko su kadrovska rešenja za upražnjena ambasadorska mesta.

- Oliver Antić, dosadašnji savetnik predsednika Tomislava Nikolića, ide za ambasadora u Lisabonu, dok će njegov kolega i bivši šef BIA i ministar odbrane Nebojša Rodić preuzeti ambasadorsku stolicu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - navodi izvor Naših novina.

O tome ko će zauzeti jednu od strateški najvažnijih diplomatskih funkcija, ambasadorko mesto u Vašingtonu, ni u vladi ni u MPS-u niko nije želeo da se izjašnjava.

- Bilo je dogovoreno da u Ameriku za ambasadora ide Nebojša Rodić, međutim posle njegovih izjava da će biti ambasador pre nego što je dobio angažman države u koju treba da ide, odluka je promenjena. Najozbiljniji kandidat za srpskog diplomatskog zastupnika u Vašingtonu je savetnik premijera za spoljnu politiku Đerđ Matković - navodi sagovornik Naših.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kada su u pitanju kadrovi SPS-a, diplomatska karijera čeka i narodnog poslanika socijalista i bivšeg ministra energetike Petra Škundrića. On je pominjan kao budući ambasador Srbije u Kini. S obzirom na to da je juče podneo ostavku na mesto poslanika u Skupštini Srbije, dodatno su podgrejane spekulacije da ide u ambasadore.

- Škundrić ni najbližim partijskim kolegama iz poslaničkog kluba nije želeo da kaže za koju se funkciju sprema, već je tajnovito pričao "da ide da radi kod Ivice" - kaže izvor Naših iz vrha SPS-a. Međutim, izgleda da se, kako izvori tvrde, Škundrić se ne seli u Peking, već u ministarstvo diplomatije i biće specijalni Dačićev savetnik.

Ivica Dačić je ponovio da odluku o postavljanju ambasadora donosi Vlada Srbije i da dok zemlje domaćini ne daju agremane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paladin

    4. jul 2014 | 12:39

    Diplomatija je ogledalo drzave, isto kao i ambasadori....e sada kada pogledate ko ce nas predstavljati u svetu, jasno vam je u kakvoj drzavi zivimo. Jad i beda...tuga pregolema

  • Milur

    4. jul 2014 | 13:18

    Pa taj ne zna da sastavi recenicu...

  • BRANKO

    6. jul 2014 | 06:53

    Skundric na fotografijama izgleda lose ali ja sam imao priliku da ga pre godinu dana vidim "uzivo" u Skupstini i to izbliza i zapanjio sam se kako taj civek izgleda - kao najveci i najprefinjeniji gospodin. Neverovatna razlika izmedju fotografije i izgleda uzivo. Svima sam pricao o tom mom iznenadjenju. A uvek mi je dotad bio odvratan. Neko jednostavno nije fotogenican.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA