Vučić sa poslanicima Bundestaga o ekonomskim reformama i EU! (FOTO)

Premijer Srbije sastao se sa poslanicima nemačkog Bundestaga, sa kojima je razgovarao o ekonomskim pitanjima, predstojećim reformskim koracima koje srpska vlada planira da preduzme, kao i novom Zakonu o radu

  • 2

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa poslanicima nemačkog Bundestaga - dr Andreasom Šokenhofom, zamenikom šefa poslaničkog kluba CDU/CSU i Hansom Joakimom Falenskim, spoljnopolitičkim savetnikom poslaničkog kluba CDU/CSU.

Zvaničnici su razgovarali o ekonomskim pitanjima, predstojećim reformskim koracima koje srpska vlada planira da preduzme, kao i novom Zakonu o radu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Vučić je istakao da se Srbija suočava sa velikim fiskalnim deficitom, posledicama poplava i štetom načinjenom u energetskom sektoru.

On je nemačkim parlamentarcima rekao da veruje u reforme i da se nada da će Vlada u prvih 100 dana rada ostvariti izuzetno važne rezultate.

Vučić je ponovo naglasio značaj Nemačke na evropskom putu Srbije.

Zamenik šefa poslaničkog kluba CDU/CSU Andreas Šokenhof pokazao je razumevanje za političke i ekonomske poteškoće sa kojim se Srbija suočava, ističući da poslanički klub CDU/CSU pruža podršku Srbiji u sporovođenju neophodnih reformi, kao i njenom putu ka EU, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga vuk

    10. jul 2014 | 19:40

    Lepo premjer vodi spoljnu politiku, tu nema niko zamerke, , ali nema ko da ga prati, klub Privredneka tajkuni koji samo znaju da uzimaju i rasprodaju nacionalno bogatstvo, sada trba Vucic da ide i bere maline, breskve, visnje, da odredjuje cene , da organizuje izvoz, gde su sad ti sposobni Kostici, Miskovici i ostali veliki BIZNISMENI, gde im je vizija i sposobnost za biznis, samo kukaju i traze toboze nekakvu podrsku od premijera, organizuje eksluzivne sastnke na eksluzivnim mestima u skupocenim automobilima i td. Tesko ovom narodu, niko nece da radi svi bi da budu pevaci.

  • Nikolina Pal

    10. jul 2014 | 14:17

    Ovo je veliko ohrabrenje i podrska Srbiji na njenom evropskom putu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA