KO JE RADIO, A KO ZABUŠAVAO U SKUPŠTINI: Ovo su poslanici koji se nikada nisu javili za reč! (VIDEO)

Telegraf.rs vam donosi zanimljivu statistiku iz Skupštine Srbije iz koje se vidi da se 109. poslanika nikada nije javilo za reč, da su gotovo svi zakoni bili usvajani po hitnom postupku, da je samo 84 od 250 poslanika uvek bilo tu na glasanju

  • 16

Sadašnji saziv Skupštine Srbije počeo je s radom 16.04.2014. godine, kada je 250 poslanika položilo zakletvu i počelo sa radom. Od tada do danas usvojen je 31 zakon, a zanimljivo je to da se čak 109. parlamentaraca nijednom nije obratilo plenumu. Telegraf.rs vam donosi zanimljivu statistiku iz najvećeg zakonodavnog tela u Srbiji!

Prema podacima do kojih smo došli Skupština Srbije je za 31. radni dan doneo isti broj zakona, od toga njih 30. po hitnom postupku.

Za sve to vreme na predložene zakone podneto je ukupno 232 amadmana, ali su usvojena samo 23.

Srpski poslanici i nisu bili baš radi za raspravu i držanje govora, a to dokazuje činjenica da je od 16. aprila do 30. juna bilo 3.133 obraćanja narodnih poslanika, a od ukupno 250 njih 109 se nikada nije javilo za reč.

Najaktivniji narodni poslanici su bili Zoran Babić (SNS) - 75 obraćanja, Vladimir Pavićević 72 i Zoran Živković  sa 60 održanih govora.

Od 250 poslanika 1/3 - 84 je uvek bila prisutna na glasanjima za predložene zakone.

Ostaće upisano i to da se nijednom nisu obratili plenumu i istaknutiji ljudi u svojim strankam, kao što su: Balša Božović (DS), Bojan Kostreš (LSV), Branko Ružić (SPS), Dragoljub Mićunović (DS), Milan Korać (PUPS) koji je kao najstariji poslanik presedavao sednicama dok nisu položene zakletve,Milanka Karić , Milutin Mrkonjić (SPS), Petar Škundrić (SPS) i Oliver Dragojević (SPS).

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    17. avgust 2014 | 16:31

    Ja bih cutao, i za manje...

  • Lune

    17. avgust 2014 | 15:41

    Београд – „Имам све што је потребно – моделе, опрему, технологију, развој и људе. Држави бисмо могли да вратимо новац који уложи и још да зарадимо и да јој онда – вратимо фабрику“, тврди дугогодишњи директор , кога многи радници и грађани памте га као ”тракторску легенду”. Радовић, наравно, не гаји илузије да ће будућа Влада потрчати да му препусти ИМТ, али његова понуда може се тумачити као изазов политичарима да с речи пређу на дела и започну толико очекивану реиндустријализацију, али и департизацију државних предузећа. Мада иза бившег директора не стоји нико осим његове више него уверљиве професионалне биографије и искуства на које нико не може да остане равнодушан, његов предлог заслужује макар пажњу. Каже да већ има развијене моделе трактора и освојену производњу, са Перкинсовим и Симсоновим еуромотором из Мадраса. „Мој партнер из Индије има компанију ТАФЕ у чијем су саставу фабрика трактора и фабрика Перкинсових мотора“, наводи. Нове моделе су, каже, осмислили инжењери у развојном центру, али и они који су отишли из ИМТ-а. „Што се тиче развоја, ИМТ је у току са светским трендовима у производњи трактора. Једино што није замрло у ИМТ-у је развој. Додуше, у моје време у њему је било запослено 200 људи, а сада их је 23, од тога десетак инжењера, али би то могла да буде солидна основа“, каже Радовић. „Такође, ИМТ и сад има одличну опрему коју само треба подмазати. Имамо технологију, имамо производњу, знамо то да радимо“, јасан је он. ИМТ сада има 840 радника, од тога пола вероватно треба ”бацити у воду”, каже Радовић. „Значи, требало би још 400, али правих. Неке бих морао да вратим из пензије. Имао сам страшне људе. За мене је управник погона био бог, имао је сва права. Ако бих ја дошао у ИМТ, за мном би одмах дошло 10 врхунских људи да, ако треба, раде за џабе. Мој наследник у ИМТ-у Љуба Стевановић и ја направили смо списак 15 врсних стручњака, и радника и инжењера…“ Како објашњава, за покретање производње потребан би му био само још обртни капитал, а ИМТ би био конкурентан. За Србију би производили трактор са раковичким мотором, а за извоз са Перкинсовим или Симсоновим мотором еуро стандарда. „Наравно, не бих производио 35.000-40.000 трактора, радио бих 12 до 15 хиљада годишње. Имамо технолошки и тржишно проверене тракторе за пољопривреду од 35 до 270 коњских снага и трактор од 360 КС. А ИМТ има тракторе и за шумарство и за воћарство… И имамо целу гаму прикључних машина“, наводи Радовић. Како каже, овог тренутка у Србији има око 350.000 ИМТ трактора и сви су стари више од 20 година. Да се само пет одсто занавља, ИМТ би глатко од тога могао да живи. Али, наш циљ би био да од 15.000 трактора годишње половина иде у извоз. Радовић каже да је држава до сада финансирала фабрику дајући новац за плате бесповратно и да би њен интерес био да инвестира у обртна средства јер би тај новац фабрика вратила.

  • Aleks

    17. avgust 2014 | 20:58

    Eto razloga da se broj poslanika smanji na najvise 100 do 120

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA