Stanković: Sešelj i ostali optuženici u lošem stanju

Lošeg zdravlja i Ratko Mladić, Jovica Stanišić, Vladimir Lazarević, Nebojša Pavković i Dragoljub Ojdanić, tvrdi ministar zdravlja

  • 1

Gotovo svi sprski optuženici u Haškom tribunalu, uključujući i Vojislava Šešelja, u lošem su zdravstvenom stanju, izjavio je ministar zdravlja Zoran Stanković.

Stanković je rekao da su osim Šešelja u teškom zdravstvenom stanju i Ratko Mladić, Jovica Stanišić, Vladimir Lazarević, Nebojša Pavković i Dragoljub Ojdanić, i podsetio da su oni zbog problema sa zdravljem u više navrata boravili u Srbiji.

Ministar zdravlja je naveo da na Šešeljevo loše zdravstveno stanje ukazuju njegove oči i dinamika pokreta i da to vidljivo svakom profesionalcu.

Stanković je objasnio da elektronski aparati u sudnici Haškog tribunala mogu da poremete rad kardio defibrilatora koji je ugrađen Šešelju, što bi moglo da izazove neželjene posledice.

- Zvučnici moraju da budu udaljeni 30 centimetara od aparata, slušalice moraju da budu udaljene najmanje 3,5 centimetara od aparata - rekao je Stanković i istakao da je čudno to što nije veštačena sposobnost Šešelja da prisustvuje suđenju i iznese završnu reč.

- Ako se Šešelj ponaša nekritički prema sebi, hoće da iznese završnu reč, tu je sudija da traži izveštaj eksperata, veštaka koji će reći da li je on sposoban ili nije da iznese odbranu - naglasio je Stanković.

Ministar zdravlja je rekao da sve radi u dogovoru sa premijerom Mirkom Cvetkovićm, koga dnevno izveštava o Šešeljevom zdravstvenom stanju.

- Ono što se sada potencira je da su četiri osobe u Haškom tribunalu umrle, izvršile samoubistvo, ali niko ne govori o generalu Ðorđu Ðukiću koji je umro zbog neadekvatne dijagnoze sa metastazama - rekao je Stanković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lune

    28. avgust 2013 | 19:39

    Obavezno mu preporucite, propisite,.. banjsko lecenje u Kladnju, posto uskoro izlazi sa robije..hm,hmm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA