NIKOLIĆ: Evropa kinji Srbiju zbog Hrvatske i tražiće da priznamo Kosovo!

- Srbija od EP može samo da dobija kritike. Mi tamo nemamo nikakvu zaštitu jer nismo njeni članovi - rekao je predsednik Srbije i dodao da je dobio jasan signal iz EU da Beograd mora priznati Kosovo, kao i da uvede sankcije Rusiji

  • 32

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić na RTS u emisiji Upitnik govorio je o tome kako je razumeo poruke Angele Merkel, Vladimira Putina i Johanesa Hana upućene Srbiji, kao i o najvećim izazovima na kraju 2014. godine, kao i koliko su packe koje nam stižu iz Evropskog parlamenta i skoro svakodnevno iz susedne Hrvatske štetne za Srbiju.

- Srbija trenutno ima zahlađenje odnosa sa Hrvatskom i Albanijom, ali ona nije učinila nijednu grešku, već želi da reši sva sporna pitanja - rekao je predsednik Nikolić.

NIKOLIĆ O EDI RAMI: Premijer Albanije je provokator, opet će napraviti incident u Beogradu!

Predsednik Srbije rekao je da je od Johanesa Hana dobio jasna uverenja da Srbija ne može u EU ako ne prizna Kosovo.

- To niko nikada u Srbiji neće učiniti. To je raspoloženje građana i to će tako uvek biti - istakao je Nikolić.

On dodaje da mu je Han takođe rekao da članstvo u EU znači zajedničku spoljnu politiku i da nam Brisel neće nikada dozvoliti posebnost, a naročito kada su u pitanju sankcije Rusiji.

NIKOLIĆ O ŠEŠELJU: Poštujem kumstvo, on ne može toliko zla da izgovori koliko ja mogu da istrpim!

- EP počeo je da kinji Srbiju, verovatno zbog izbora u Hrvatskoj, ali Srbija uprkos tome i dalje ide putem Evrope iako bi mnogi građani rekli “neće nas oni” – kaže on.

On je dodao da Srbija u regionu nema nekih većih problema, ali istakao je da Hrvatska mora da reši svoj problem, kao i ko će da ih vodi, kao i da želi da ima sagovornika u BiH.

- Srbija od EP može samo da dobija kritike. Mi tamo nemamo nikakvu zaštitu jer nismo njeni članovi - rekao je predsednik Srbije i dodao da se sukob Istoka i Zapada odražava u velikoj meri na Srbiju.

- U Srbiji nema političara koji će biti poslušni, a naročito ja to nisam i to nemojte od mene očekivati. Nama nema niko ništa da zameri, a dali smo mi nekome po volji neka kažu. Ja prvi nisam spreman da vršim vlast ako je rezultat toga da narod loše živi - istakao je on.

UVEK ĆU KRITIKOVATI VLADU AKO NE BUDE RADILA KAKO TREBA!

- Ja nisam onaj koji kritikuje Vladu Srbije, ali nisam ni onaj koji treba da je hvali. Ako Tomislav Nikolić kaže šta mu nije uredu to znači da napada vladu? Kome da ćutim? Sebi? Da nanesem zlo svojoj državi i vladi - kaže predsednik Nikolić.

On je dodao da je sa premijerom Srbije u dobrim odnosima.

- On je brži od mene, ja ne kažem da sam spor, ali u odnosu na njega dovoljno sam spor i umem da sagledam s više aspekata sve - kaže on.

FONDACIJA DRAGICA NIKOLIĆ JE MOJ DUG SRBIJI!

Kada je u pitaju Fondacija Dragice Nikolić, predsednik Srbije kaže da je to njegov dug prema narodu Srbije, ali i prema njegovoj supruzi i deci, koji su mnogo pretrpeli tokom svih godina koliko se on bavi politikom.

- Ta Fondacija je potpuno privatna. Ona je moj dug. Miroslav Bogićević ili njegova firma, a ima ih 14 nije uplatila nikada nijedan jedini dinar na račun, to su sve same laži - kaže on i dodao da je svaki dinar evidentiran, kako troškovi, tako i prihodi.

- Dok smo mi ovako uticajni Srbija će dobijati opremu za porodilišta i lekove - tvrdi Nikolić.

NE VIDIM SEBE VIŠE NA FUNKCIJI PREDSEDNIKA NAPREDNJAKA, ALI...

SNS ima predsednika koji je odlično vodi i ja sebe ne vidim na toj funkciji.

- Videćemo, ja sam mislio da svoju karijeru okončam ovim mandatom, ali ako ja odlučim da nema boljeg videćemo na izborima da li će ga biti. Znate ja kada odem, neću da se vratim - rekao je predsednik Srbije.

(D. Z.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M!N

    2. decembar 2014 | 22:12

    Ja ne razumem sta mi uopste trazimo tamo..Zbog prepucavanja EU i Rusije pod rezijom USA mi trpimo,pa dokle bre vise..Pitaj narod sta misli i raspisi referendum..

  • Gekke Joopie

    2. decembar 2014 | 21:54

    Pa zasto onda srljas u tu grobnicu, a sam znas kakva je kad je primila Hrvatsku i ko je za nju najvise lobirao. Zivim u ovoj fasistickoj tvorevini 43 godine, pa donekle poznajem stvari. E sad da me nebi neko pitao zasto si toliko dugo tamo, to su neke druge stvari, ali odmah da kazem nisu ekonomske prirode!

  • Ljiljana

    2. decembar 2014 | 21:46

    Nemojte vise dozvoliti da vas ucenjuju....sto je mnogo mnogo je...kazi te ne Evropi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA