NIKOLIĆ O ŠEŠELJU: Poštujem kumstvo, on ne može toliko zla da izgovori koliko ja mogu da istrpim!

- Ja nikada nisam komentarisao Vojislava Šešelja jer sam iz Šumadije gde se poštuje kumstvo. On nikada ne može da uradi toliko koliko ja ne mogu da podnesem - kaže predsednik Nikolić

  • 14

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić gostujući na RTS-u u emisiji Upitnik prvi put govorio je o lideru SRS-a Vojislavu Šešelju, kao i da li je državni vrh trebalo da se ogradi od izjava lidera radikala i da li Zapad, odnosno SAD, žele da destabilizuju Srbiju, kao što tvrdi jedan od vladinih ministara?

- Ja sam pripadao toj ideologiji i stranci, koja je tada imala mišljenje da je bolje sa se preda Hagu i da se tamo porazi neprijatelj. Sada se bore Šešelj i Haški tribunal, šta su se oni dogovorili to ne znam. Videćemo. EP počeo je da kinji Srbiju, verovatno zbog izbora u Hrvatskoj, ali Srbija uprkos tome i dalje ide putem Evrope iako bi mnogi građani rekli "neće nas oni" - rekao je Tomislav Nikolić i dodao da Srbija nikome ne duguje da komentariše izjave svojih građana, naročito onih koji nisu važni, kao što je Šešelj.

NIKOLIĆ: Evropa kinji Srbiju zbog Hrvatske i tražiće da priznamo Kosovo!

Tomislav Nikolić kaže da će Haški tribunal po ko zna koji put i na ovom slučaju pokazati da nema pojma, a da se takve odluke neće odraziti na unutrašnjem političkom polju u Srbiji.

- Šešelj je očekivao vatru i euforiju svojih obožavaoca, ali to nije dobio. Sada želi od toga da napravi predstavu, ali Srbija nikada nije pravila predstavu kada je slala svoje građane u Hag. Ja nikada nisam komentarisao Vojisčlava Šešelja jer sam iz Šumadije gde se poštuje kumstvo. On nikada ne može da uradi toliko koliko ja ne mogu da podnesem - rekao je Nikolić i dodao da Srbija nema potrebe da komentariše izjave lidera radikala.

NIKOLIĆ O EDI RAMI: Premijer Albanije je provokator, opet će napraviti incident u Beogradu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA